Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/03/2007

Έπεσε ο τοίχος, να πέσουν και τα τείχη | Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΝ με τη Δήμαρχο Λευκωσίας

Με τη Δήμαρχο Λευκωσίας Ελένη Μαύρου συναντήθηκε σήμερα, στο Δημαρχείο της Κυπριακής πρωτεύουσας, αντιπροσωπεία του ΣΥΝ από τον υπεύθυνο  Εξωτερικής Πολιτικής Πάνο Τριγάζη και τη συντονίστρια του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων Καίτη Νικολάτου.

Στη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε σε εγκάρδιο και συντροφικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων και των τελευταίων εξελίξεων στο Κυπριακό.

Μετά τη συνάντηση ο Πάνος Τριγάζης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ηταν ιδιαίτερη χαρά για μας να συναντηθούμε με την πρώτη γυναίκα Δήμαρχο στην ιστορία της Λευκωσίας, πολύ περισσότερο που προέρχεται από το χώρο της Αριστεράς. Είχαμε μαζί της μια πολύ γόνιμη ανταλλαγή απόψεων. Η Δήμαρχος της Λευκωσίας διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην επαναπροσέγγιση των δύο κοινοτήτων, που είναι κλειδί για τη βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Είναι θετική η πρόσφατη κατεδάφιση του τοίχου στην οδό Λήδρας. Επεσε ο τοίχος αλλά χρειάζεται να πέσουν τα τείχη στο δρόμο για την επανένωση, την αποστρατιωτικοποίηση και τη δημιουργία  μιας δικοινοτικής διζωνικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο.

Συζητήσαμε με τη Δήμαρχο και βρήκαμε θετική ανταπόκριση στην ιδέα, που έχει βρει σημαντική υποστήριξη στην Ελλάδα, για τη δημιουργία ενός Δικτύου Δημάρχων και Νομαρχών της Ανατολικής Μεσογείου για την ειρήνη, τον πολιτισμό και την οικολογία. Το συμπέρασμα από τη συνάντηση μας είναι ότι η Λευκωσία βρίσκεται σε «καλά χέρια».

To Γραφείο Τύπου