Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/03/2007

Δήλωση Δημ.Στρατούλη σχετικά με τις δηλώσεις του κ.Τσιτουρίδη για το ασφαλιστικό

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Τσιτουρίδη για το ασφαλιστικό τις οποίες έκανε προσερχόμενος στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Υπουργός Απασχόλησης ό,τι και να πει, επικαλούμενος την εφαρμογή ρυθμίσεων που θεσμοθέτησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ,  δεν μπορεί να κρύψει τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Εφόσον ο Υπουργός και η κυβέρνηση εκτιμούν ότι οι ρυθμίσεις αυτές ευνοούσαν και ευνοούν τον κερδοσκοπικό και χρηματιστηριακό τζόγο ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, θα έπρεπε, τρία χρόνια τώρα, να τις έχει αλλάξει προς όφελος της διαφάνειας και της ασφαλούς διαχείρισης της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι αυξήσεις στο ΕΚΑΣ των συνταξιούχων δόθηκαν πολύ καθυστερημένα σε σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, αποκλείουν από τη χορήγησή του χιλιάδες συνταξιούχους και είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες τους για αξιοπρεπείς συντάξεις, όταν οι 6 στους 10 συνταξιούχους της χώρας παίρνουν συντάξεις κάτω από 500 ευρώ. Ο ΣΥΝ θεωρεί ότι αυτό που χρειάζεται για να σταματήσει η κοροϊδία των συνταξιούχων είναι η ενσωμάτωση του ΕΚΑΣ στις συντάξεις τους και η ουσιαστική αύξησή των τελευταίων σύμφωνα με τις προτάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

To Γραφείο Τύπου