Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/03/2007

Δήλωση Δημ. Στρατούλη σχετικά με τις δηλώσεις του κ.Τσιτουρίδη και του κυβερνητικού εκπροσώπου για την διαχείριση των αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Τσιτουρίδη και του κυβερνητικού εκπροσώπου για την διαχείριση των αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει τις δικές της πολιτικές ευθύνες για την σκανδαλώδη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων με το να κρύβεται πίσω από το ισχύον καθεστώς που θεσπίστηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ή πίσω από το αίτημα Τσιτουρίδη για παραίτηση του Δ.Σ. του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσιών Υπαλλήλων.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., τρία χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο για τη διαχείριση της περιουσίας της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, όχι μόνο αδρανοποίησε τους όποιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, όχι μόνο διόρισε με κομματικά αναξιοκρατικά κριτήρια τους Διοικητές στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά άφησε ασύδοτους τους κερδοσκόπους και τα «τρωκτικά» να ροκανίζουν τα αποθεματικά της ασφάλισης και το μέλλον των ασφαλισμένων.

Πρόκειται για ένα μεγάλο οικονομικό, ηθικό και πολιτικό σκάνδαλο και θα πρέπει «το μαχαίρι να φτάσει στο κόκαλο» για όσους ευθύνονται γιʼ αυτό.

Θα πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στη διαχρονική λεηλασία της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων. Άμεσα να θεσπιστούν κριτήρια ασφαλούς και εγγυημένης απόδοσής της.

To Γραφείο Τύπου