Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/03/2007

Δήλωση Παναγιώτη Λαφαζάνη σχετικά με την εισήγηση του κ. Γ. Αλογοσκούφη στην Κυβερνητική Επιτροπή για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την εισήγηση του κ. Γ. Αλογοσκούφη στην Κυβερνητική Επιτροπή για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης, με την θριαμβική εισήγησή του για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, παραπλανά ασύστολα τον ελληνικό λαό.

Οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) είναι αποκλειστικά και μόνο ένα εργαλείο καταλήστευσης του δημόσιου χρήματος και της τσέπης των πολιτών, σε όφελος εξασφαλισμένων ιδιωτικών υπερκερδών.

Μέσω των ΣΔΙΤ, προωθείται η γενική υποκατάσταση-ιδιωτικοποίηση του Προγράμματος Δημόσιων επενδύσεων και η εκποίηση του συνόλου σχεδόν των λειτουργιών και υπηρεσιών του κράτους.

Ταυτόχρονα, οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα αποτελούν, στην ουσία, έναν μηχανισμό αθρόας δανειακής επιβάρυνσης του Δημόσιου και μάλιστα με τους πλέον επαχθείς όρους, η οποία δεν εμφανίζεται στο δημόσιο χρέος. Οι πολίτες, όμως, θα πληρώσουν «χρυσάφι» την παράδοση των δημόσιων υπηρεσιών στην ιδιωτική υπερεκμετάλλευση με τη συνεχή αύξηση των κρατικών δαπανών τα επόμενα χρόνια και τις πανάκριβες υπηρεσίες.

To Γραφείο Τύπου