Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/06/2005

Αρνητικές οι συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής για το ποδόσφαιρο

Ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΝ

Αρνητικές προδιαγράφονται οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ύστερα από τη σκανδαλώδη απόφαση της κυβέρνησης να ξεπουλήσει το 17% του ΟΠΑΠ, αφού πρώτα εντάξει στο «Πάμε Στοίχημα» τις ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες.

Θεωρεί η κυβέρνηση το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο τόσο αξιόπιστο, ως να έχουν δια μαγείας μεταμορφωθεί οι άνθρωποι που εμπλέκονται σ΄ αυτό, ως να έχουν λυθεί τα ζητήματα του ασυμβίβαστου που υπάρχει στην ιδιοκτησία της Intralot, ως να μην υφίσταται ζήτημα συνιδιοκτησίας ελληνικών ΠΑΕ και ντόπινγκ στο ποδόσφαιρο.

Ταυτόχρονα, μόλις ένα χρόνο από τη ψήφιση του αθλητικού νόμου για τις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες (ΠΑΕ και ΤΑΠ), με διατάξεις εμπνευσμένες από την πρακτική των τελευταίων δέκα ετών, επιδιώκεται τροποποίησή του, σύμφωνα με την οποία οι ΠΑΕ της Γ΄ Εθνικής αποκτούν το δικαίωμα μετατροπής τους σε ΤΑΠ και απαλλάσσονται απ΄ όλες τις προηγούμενες οικονομικές τους υποχρεώσεις προς ποδοσφαιριστές, εργαζόμενους και δημόσιο.

Η Νέα Δημοκρατία με τη πολιτική της παραδίδεται πλέον στις πιέσεις όσων στο παρελθόν ξεζούμισαν και απαξίωσαν το ελληνικό ποδόσφαιρο, όσων ακόμη ορέγονται υπερκέρδη εις βάρος του ελληνικού αθλητισμού και των ελλήνων φιλάθλων. Στέκεται απαθής ακόμα και μπροστά στη προσπάθεια γνωστών ανθρώπων της νύκτας για ρεβάνς και επιστροφή τους στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο έπειτα από την αναλαμπή του EURO 2004.

Τελικά τίθεται το ερώτημα εάν η αθλητική ηγεσία θέλει να προχωρήσει στη διεκδίκηση του EURO 2012, όπως η ίδια διατείνεται, μέσα από μια πορεία αναβάθμισης και ανάπτυξης του ελληνικού ποδοσφαίρου συνολικά, ή με τους απαράδεκτους όρους και τις συνθήκες που οι έλληνες φίλαθλοι βιώνουν εδώ και πολλά χρόνια.

Τμήμα Αθλητισμού