Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
20/03/2007

Πότε απαντάει η κυβέρνηση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο;

12 απαντήσεις τους τελευταίους τρεις μήνες χρωστάει μόνο το ΥΠΕΧΩΔΕ στο Βουλευτή Αττικής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Θανάση Λεβέντη. Αφορμή για την καταγγελία αυτή στάθηκε η συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησής του προς τον Υπουργό Οικονομίας, ο οποίος είχε καθυστερήσει τρεις μήνες κι αυτός να απαντήσει σε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ερώτηση του κ. Λεβέντη αναφερόταν στις ΔΕΚΟ και στο ποια είναι η κατάστασή τους, καθώς ο Προϋπολογισμός του 2007 ήταν περισσότερο από ότι συνήθως ασαφής πάνω στο θέμα. Ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Δούκας απαντώντας διαβεβαίωσε ότι μόνο η πληθώρα των ερωτημάτων που υποβάλλουν οι Βουλευτές εν γένει είναι υπεύθυνη και ότι οι Υπηρεσίες των Υπουργείων αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο φόρτο εργασίας που παρατηρείται και, με τρεις μήνες καθυστέρηση, κατέθεσε σήμερα τα σχετικά έγγραφα που είχαν ζητηθεί.

Η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά είχε υποσχεθεί την επανασύσταση του κράτους και τη λειτουργία των υπηρεσιών του με απόλυτη διαφάνεια. Στην πράξη, όπως όλοι πια γνωρίζουν, η Κυβέρνηση τις όποιες δύσκολες ερωτήσεις τις κάνει ό,τι τις έκανε και η προηγούμενη, ότι τις έκαναν όλες οι ελληνικές Κυβερνήσεις: τις σκουπίζει κάτω από το χαλί και σφυρίζει αδιάφορα όποτε κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Στη συγκεκριμένη Ερώτηση περιλαμβανόταν, μεταξύ άλλων, Ερώτημα για τις αμοιβές των στελεχών των ΔΕΚΟ, για τις οποίες κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να έχει ξεκάθαρη εικόνα.

Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι η αργοπορία της Κυβέρνησης να απαντήσει τη συγκεκριμένη Ερώτηση προκάλεσε την παρέμβαση του Προεδρεύοντος κ. Σούρλα, ο οποίος στηλίτευσε την κυβέρνηση για την πρακτική της αυτή.

To Γραφείο Τύπου