Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/03/2007

Δήλωση Δημ.Στρατούλη σχετικά με τις δηλώσεις του κύριου Αντώναρου περί μη πολιτικών ευθυνών της κυβέρνησης για τη σκανδαλώδη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων

Σχετικά με τις δηλώσεις του κύριου Αντώναρου περί μη πολιτικών ευθυνών της κυβέρνησης για τη σκανδαλώδη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της διαχέοντας προς τα κάτω τις δικές της πολιτικές ευθύνες για τη λεηλασία των αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης.

Δεν πείθει όμως κανένα, γιατί όλοι γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση διόρισε όλους τους διοικητές των Ασφαλιστικών Ταμείων με βάση αποκλειστικά κομματικά και πελατειακά κριτήρια, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, η κυβέρνηση παρόπλισε και αδρανοποίησε όλους τους θεσμοθετημένους δημόσιους μηχανισμούς προληπτικού ελέγχου της διαχείρισης των αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης αφήνοντας τα διάφορα τρωκτικά να κατατρώγουν ανεξέλεγκτα και αδιαφανώς την κοινωνική περιουσία. Ταυτόχρονα, δεν εμπόδισε αλλά συνέχισε το τζογάρισμα των αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης στο χρηματιστήριο και σε επενδύσεις μεγάλου ρίσκου.

Ο ΣΥΝ δεν θα επιτρέψει να καλυφτούν οι πολιτικές, αστικές και ποινικές ευθύνες απ΄ όπου κι αν προέρχονται. Θα πάρει πρωτοβουλίες για να αποκαλυφθούν και να καταλογιστούν σʼ όποιους τις έχουν. Για να επιστραφούν τα κλεμμένα στα ασφαλιστικά ταμεία. Για να προωθηθεί ένα ασφαλές, εγγυημένο, ελεγχόμενο και διαφανές σύστημα διαχείρισης των αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης».

To Γραφείο Τύπου