Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/03/2007

Η Κεντρικής Πολιτική Επιτροπή και ο Αλέκος Αλαβάνος για τον αιφνίδιο θάνατο της Μαρίας Μάνου

Η ΚΠΕ του ΣΥΝ εκφράζει την οδύνη της για την αιφνίδιο θάνατο της Μαρίας Μάνου, σε ηλικία 66 ετών.

Η Μ. Μάνου γεννήθηκε στη Μάνη. Το 1946 η οικογένειά ΄της, καταδιωγμένη από τα Τάγματα Ασφαλείας, έρχεται στον Κορυδαλλό, όπου και έζησε μέχρι το τέλος.

Σε ηλικία 17 ετών εκλέγεται Γραμματέας του Σωματείου Ραπτεργατών Αθήνας. Την ίδια περίοδο εκλέγεται επίσης στο κεντρικό όργανο της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος (Δ.Σ.Κ.) και ταυτόχρονα αναδεικνύεται στέλεχος της Νεολαίας Ε.Δ.Α.

Από το 1968 και μετά εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού , την ΕΑΡ και τον ΣΥΝ.

Για την αντιδικτατορική της δράση διώχθηκε κατ΄ επανάληψη. Μεταπολιτευτικά ασχολήθηκε εντατικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και εξελέγη δημοτική σύμβουλος επί τέσσερις συνεχείς τετραετίες, ενώ για 8 χρόνια διετέλεσε Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού, αρμόδια για τα πολιτιστικά θέματα.

Συμμετείχε ως υποψήφια βουλευτής στα ψηφοδέλτια της «Ενωμένης Αριστεράς», του ΚΚΕ Εσωτερικού και του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

Επί σειρά ετών Πρόεδρος Γυναικείου Συλλόγου, έχει παράλληλα αναπτύξει πλούσια δράση για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών στη Β΄ Πειραιά.

Υπήρξε εκδότρια μιας από τις επιτυχημένες εφημερίδες της Β΄Πειραιά.

Στο σύζυγό της, την κόρη της, στους συγγενείς, τους φίλους η ΚΠΕ του ΣΥΝ εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος έκανε την παρακάτω δήλωση για την απώλεια της Μαρίας Μάνου:

«Εκφράζω τη βαθιά θλίψη όλων μας  για την πρόωρη απώλεια της Μαρίας Μάνου, αγωνίστριας της Αριστεράς από τον Κορυδαλλό. Όπου κι αν συμμετείχε η Μ. Μάνου, στο συνδικαλιστικό κίνημα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο φεμινιστικό κίνημα, διακρίθηκε για την ανιδιοτέλειά της, την ενεργητικότητά της και την προσήλωσή της στο όραμα για έναν καλύτερο κόσμο.»

To Γραφείο Τύπου