Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/06/2005

Τη Βιομηχανία Χάρτου Δαμάστας και το εργοστάσιο αλουμινίου «Σούλης»,επισκέφθηκαν στη Λαμία ο Αλ.Αλαβάνος και ο Δ.Στρατούλης

Τη Βιομηχανία Χάρτου Δαμάστας, με το πρόβλημα των παράνομων και καταχρηστικών απολύσεων και το εργοστάσιο αλουμινίου «Σούλης», που βρίσκεται σε διαδικασία πτώχευσης, επισκέφθηκαν σήμερα στη Λαμία ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος και ο Δ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του κόμματος, υπεύθυνος για την Εργατική πολιτική.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο Πρόεδρος του ΣΥΝ συναντήθηκε με το σωματείο εργαζομένων της Δαμάστας και είχε συζήτηση με τους εργαζόμενους του εργοστασίου Αλουμινίου. Το μεσημέρι η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ συναντήθηκε με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ κατά την περιοδεία του στα εργοστάσια της περιοχής συζήτησε εκτενώς τα προβλήματα των εργαζομένων αλλά και της ανάπτυξης της περιοχής.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Για τις βιομηχανίες που επισκέφθηκε:

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ επισήμανε «το πρόβλημα των παράνομων και καταχρηστικών απολύσεων στη βιομηχανία χάρτου στη Δαμάστα και την έλλειψη κλαδικής πολιτικής στον τομέα του χάρτου.» Και, αναφερόμενος στην πρακτική που ακολουθεί η βιομηχανία «Σούλης», τόνισε:

«Η κυβέρνηση πρέπει επίσης να αρχίσει να ελέγχει τους βιομηχάνους. Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Κυριακόπουλος, αντί να κάνει προτάσεις προς τα κόμματα, πρέπει να αρχίσει να μαζεύει τα απορρίμματα του οίκου του. Να μας πει για παράδειγμα γιατί η βιομηχανία «Σούλης» κλείνει, να μας πει σε τι τιμές πουλιόταν το αλουμίνιο του «Σούλης» στη Γερμανία.

Θέλουμε να προειδοποιήσουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί εδώ το γνωστό κόλπο, ότι οι επιχειρήσεις κλείνουν και εμφανίζονται με νέο πρόσωπο και χωρίς να διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, τόνισε επίσης, ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να παρέμβει ώστε τα μέλη του ΣΕΒ να μάθουν να τηρούν την ελληνική νομοθεσία.

Για την χθεσινή συζήτηση στη Βουλή

«Χθες είδαμε καουμποϊλίκια τύπου play-station, μακριά από τα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης, των συμβασιούχων και τα προβλήματα των πολιτών στα οποία δείχνουν μια ισχυρή περιφρόνηση.

Είναι επίσης απαράδεκτο αυτό που αποκαλύφθηκε χθες, ότι το ΑΣΕΠ παίζει τον ρόλο του Ηρώδη και κόβει τους μισούς συμβασιούχους, ερχόμενο σε πλήρη διάσταση με την Κοινοτική Οδηγία και με τις υποσχέσεις του Υπουργού Εσωτερικών.»

Για τις δημοτικές εκλογές

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τόνισε ότι για το θέμα του προσανατολισμού του ΣΥΝ στις εκλογές για την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα αποφασίσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος. Ενώ ανέφερε ότι μέσα στο φθινόπωρο θα υπάρξει μια πρωτοβουλία του ΣΥΝ για το περιφερειακό πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας.

Για το νομό Φθιώτιδας

Αναφερόμενος στα προβλήματα του νομού Φθιώτιδας είπε ότι είναι απαράδεκτο να μειωθούν οι χρηματοδοτήσεις από το Δ΄ ΚΠΣ, και αυτό πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθεί.

Επίσης πρότεινε τη διαμόρφωση μετώπου του Νότου και της Ανατολής στην Ευρώπη ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μείωσης των χρηματοδοτήσεων του Κοινοτικού Προϋπολογισμού .

To Γραφείο Τύπου