Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/03/2007

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνος, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Αντί (Τεύχος 891 Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2007), έκανε την ακόλουθη δήλωση για το περιοδικό Αντί:

«Θέλω να εκφράσω καταρχάς την πλήρη στήριξή μας στο Αντί. Το Αντί ανήκει σε όλους τους φίλους που εργάζονται σʼ αυτό, αλλά ανήκει σε όλους μας. Είναι μια κατάκτηση του κινήματος για την ελευθερία και τη δημοκρατία, αλλά και της Αριστεράς ιδιαίτερα. Και θυμάμαι, όταν ήμουν φοιτητής, ότι ήταν μια αχτίδα ελπίδας στον ορίζοντα, σε πάρα πολύ σκληρές μέρες.

Θέλω επίσης να πω ότι υπάρχει αυτός ο νόμος, ο οποίος είναι απαράδεκτος νόμος. Φυσικά, είμαστε δημόσια πρόσωπα και θέλουμε προστασία, αλλά δεν θέλουμε η προστασία αυτή να μεταλλαχθεί σε μια απόπειρα λογοκρισίας, ουσιαστικά λόγω φόβου, και εξόντωσης του δημοσιογράφου και της ελευθερίας της γνώμης. Είναι ένας νόμος που πάρα πολλές φορές έχουμε ζητήσει στη Βουλή να καταργηθεί.

Από κει και πέρα, επειδή το θέμα έχει προκύψει από ένα σχόλιο για το μουσείο Φρυσίρα, θέλω να πω ότι προσωπικά εκτιμώ κάθε πρωτοβουλία, που προέρχεται και από τον ιδιωτικό χώρο, για τη στήριξη και προβολή της Τέχνης. Αλλά Τέχνη σημαίνει ελευθερία και νομίζω ότι θα αποτελέσει μια μαύρη κηλίδα σε όλη τη ζωή του μουσείου Φρυσίρα, αν αυτό είναι, και θα παραμείνει, υπεύθυνο για το κλείσιμο ή για ένα αποφασιστικό πλήγμα στο Αντί ή στον αγωνιστή εκδότη του.

Κάνω δημόσια έκκληση να μην μπει αυτό το μαύρο στίγμα στο μουσείο».

To Γραφείο Τύπου