Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/03/2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΡ. ΦΑΡΑΚΟΥ

Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη, τη θλίψη όλων των μελών μας και του κόσμου της Αριστεράς για το θάνατο ενός ελεύθερα σκεπτόμενου ανθρώπου, του αγωνιστή της Αριστεράς και συντρόφου μας Γρηγόρη Φαράκου.

Ο Γρηγόρης έδωσε το παρών στην πρώτη γραμμή της πολυκύμαντης ιστορίας των κοινωνικών αγώνων και της πολιτικής Αριστεράς αδιάκοπα από την Κατοχή μέχρι και σήμερα. Εκτός από κορυφαίο κομματικό στέλεχος, υπήρξε, κυρίως, αγωνιστής με υψηλή κοινωνική και πολιτιστική προσφορά, με πλούσιο αναγνωρισμένο συγγραφικό έργο και με διακριτή δημόσια παρουσία. Υπήρξε, επίσης, δραστήριο στέλεχος της κομμουνιστικής και της ευρύτερης Αριστεράς, Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και από τους πρωταγωνιστές της ίδρυσης του ενιαίου Συνασπισμού, με συμβολή στη συλλογική δράση και πάντοτε με ιδιαίτερες απόψεις, που τον καθιστούσαν σεβαστό και πολύτιμο στη δράση και τη δημόσια εικόνα της Αριστεράς.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά  του.

Kεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού