Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/03/2007

Δήλωση Δημ.Στρατούλη σχετικά με τη νέα αναβολή της Γενικής Συνέλευσης του ΟΤΕ και τη δικαστική προσφυγή της Διοίκησης του ΟΤΕ κατά της απεργίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ

Σχετικά με τη νέα αναβολή της Γενικής Συνέλευσης του ΟΤΕ και τη δικαστική προσφυγή της Διοίκησης του ΟΤΕ κατά της απεργίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

1.    Οι συνεχείς αλλαγές της ημερομηνίας αλλά και του τόπου διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης του ΟΤΕ θέτουν, εκ των πραγμάτων και ανεξάρτητα του περιεχομένου των αποφάσεών της, θέμα νομιμότητάς της, όταν και όπου αυτή γίνει.

2.    Η κυβέρνηση και η Διοίκηση του ΟΤΕ επιμένουν να περάσουν σʼ αυτή τη Γενική Συνέλευση εκείνες τις αλλαγές στο καταστατικό του ΟΤΕ που, με βάση την πρόσφατη τροπολογία για την ιδιωτικοποίησή του, θα τον προετοιμάσουν για ολοκληρωτική εκχώρηση στα πολυεθνικά ιδιωτικά συμφέροντα. Απʼ αυτή τη σκοπιά ο ΣΥΝ στηρίζει τις όποιες μορφές αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων του ΟΤΕ που αποφασίζουν τα συνδικάτα τους για την αποτροπή αυτών των καταστροφικών για την οικονομία, την κοινωνία, τη χώρα και την επιχείρηση, αποφάσεων.

3.    Ο ΣΥΝ θεωρεί απαράδεκτη και αυταρχική την προσφυγή της Διοίκησης του ΟΤΕ στα δικαστήρια για την ακύρωση της αυριανής παναττικής απεργιακής κινητοποίησης της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Αυτή η πρακτική είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα του ΟΤΕ από το 1982 που ιδρύθηκε η ΟΜΕ-ΟΤΕ και αποδεικνύει την απόφαση της κυβέρνησης να συνδυάσει την πορεία για το οριστικό ξεπούλημα του ΟΤΕ με το ξεθεμελίωμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων σʼ αυτόν. Ο ΣΥΝ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζομένους του ΟΤΕ και καλεί όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις να καταδικάσουν τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης και της Διοίκησης του ΟΤΕ. 

To Γραφείο Τύπου