Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/03/2007

Δήλωση Π. Λαφαζάνη για τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ και τα μειωμένα κατά 83% κέρδη που ανακοίνωσε η επιχείρηση

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ και τα μειωμένα κατά 83% κέρδη που ανακοίνωσε η επιχείρηση, έκανε την παρακάτω δήλώση:

Τα πενιχρά οικονομικά αποτελέσματα, που ανακοίνωσε η ΔΕΗ για το 2006, παρά τις αυξήσεις των τιμολογίων της, είναι σε μεγάλο βαθμό συνεπακόλουθο, πέραν από την κακοδιαχείριση, της καταλήστευσης που υφίσταται η ΔΕΗ από τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της ενέργειας, που αισχροκερδούν εις βάρος της με την αύξηση της οριακής τιμής του συστήματος, την ίδια ώρα που έχει απαγορευθεί σκανδαλωδών στη ΔΕΗ η ανάπτυξη νέων μονάδων αλλά και η συμμετοχή της στους σχετικούς διαγωνισμούς.

Η πολιτική της κυβέρνησης και ειδικότερα οι μεθοδεύσεις για τη λεγόμενη απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας οδηγούν τη ΔΕΗ σε συνεχή υποβάθμιση και στην εκποίηση των «φιλέτων» της, ενώ θα έχουν ως αποτέλεσμα την εκτίναξη των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι πρόσφατες νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από την 1η Απριλίου 2007 είναι μόνο η αρχή. 

To Γραφείο Τύπου