Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/03/2007

Δήλωση Αλέκου Καλύβη με αφορμή δήλωσεις της κας. Αλ. Παπαρήγα σε συνέντευξή της στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"

Η κα Παπαρήγα, σε συνέντευξη της στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», για να δικαιολογήσει προφανώς την άρνηση της για την κοινή δράση της Αριστεράς, προέβη σε ψευδείς αναφορές για την στάση των συνδι-καλιστών του ΣΥΝ και της ευρύτερης ριζοσπαστικής αριστεράς στη ΓΣΕΕ.

Η αλήθεια είναι ότι οι Συνδικαλιστές του ΣΥΝ και της ευρύτερης ριζοσπαστικής Αριστεράς, με καθαρό μέτωπο στο νεοφιλελευθερισμό, παλεύουν επί χρόνια ώστε η ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα να παίξουν τον ταξικό ρόλο τους και να αντι-σταθούν στις νεοφιλελεύθερες αναδιαρθρώσεις και τις επιθέσεις στα εργατικά δικαιώματα. Ουδέποτε νομιμοποίησαν κανέναν κοινωνικό διάλογο, ουδέποτε συμφώνησαν, ούτε φυσικά παζάρεψαν πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι, ό-πως η ίδια ψευδώς ισχυρίζεται. Όποτε υπήρξε συμμετοχή μας σε κοινωνικό διάλογο είχε το νόημα της αποκάλυψης του προσχηματικού χαρακτήρα του και της καταγγελίας του, με βασική τη θέση μας ότι οι μάχες κερδίζονται με αγώνες. Γιʼ αυτό άλλωστε και αποχωρήσαμε.

Θα ήταν καλό, λοιπόν, η κα Παπαρήγα αντί να διαστρεβλώνει τις θέσεις μας, να προβληματιστεί γιʼ αυτό που εμείς θεωρούμε βέβαιο, ότι δηλαδή, εκτός από τον συμβιβασμένο συνδικαλισμό, η στάση των συνδικαλιστών του ΚΚΕ με τον αναχωρητισμό τους, τη διάσπαση της ενότητας και της κοινής δράσης των εργαζομένων γίνεται «μαξιλάρι» στη δράση του κυβερνητικού και εργοδο-τικού συνδικαλισμού αλλά και στον νεοφιλελευθερισμό για να περνά πιο εύκο-λα τις αντεργατικές πολιτικές του.

Θα  ήταν καλό, επίσης, να μας πει η κα Παπαρήγα ποια αριστερή πολιτική η-θική επιτρέπει τη σύμπραξη των συνδικαλιστών του ΚΚΕ στη νόθευση των συσχετισμών, όπως έγινε στο πρόσφατο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

To Γραφείο Τύπου