Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/03/2007

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΕΤ3

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα σε ραδιόφωνο της ΕΤ3 (Σπυριδωνίδης- Πεΐτση) για τις δηλώσεις Πάγκαλου και τις κινητοποιήσεις στα Πανεπιστήμια, δήλωσε μεταξύ άλλων:

Για την επίθεση Πάγκαλου εναντίον της Αριστεράς:

"Ο κ. Πάγκαλος με τις ακραίες απόψεις του περί ασύλου και το αμόκ εναντίον της Αριστεράς, υπερακοντίζει τη Νέα Δημοκρατία, γίνεται βασιλικότερος της Δεξιάς.

Ελπίζω αυτή τη φορά ο κ. Παπανδρέου να αποδοκιμάσει με σαφήνεια το αντιαριστερό ξεσάλωμα του κ. Πάγκαλου και να μην την πληρώσει και πάλι... ο κ. Κουλούρης ή κάποιος άλλος."

Για τις κινητοποιήσεις φοιτητών και Πανεπιστημιακών:

"Το φοιτητικό κίνημα και οι Πανεπιστημιακοί, με τις μαζικές και ειρηνικές κινητοποιήσεις τους, έχουν ήδη πετύχει πολλά. Ματαίωσαν την αναθεώρηση του άρθρου 16, σπάζοντας τη δικομματική συναίνεση. Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και καθηγητές στους δρόμους επί μήνες έφεραν ορμητικά στην επιφάνεια το αίτημα για καλύτερη δημόσια και δωρεάν παιδεία και πτυχία με αξία.

Ο Συνασπισμός αντιτάσσεται στην κυβερνητική πολιτική -και πολύ ορθά- και στηρίζει τους αγώνες του πανεπιστημιακού κινήματος κι ας ενοχλούνται οι δυνάμεις της Δεξιάς και μερίδα του ΠΑΣΟΚ.

Μετά την ψήφιση αυτού του λανθασμένου, ανεφάρμοστου και βαθιά συντηρητικού νόμου, μπήκαμε σε μια νέα φάση. Πιστεύω ότι το ίδιο το φοιτητικό και πανεπιστημιακό κίνημα, αξιολογώντας τα δεδομένα, θα επιλέξει στην πορεία μορφές συνέχισης του αγώνα που θα εξασφαλίζουν διάρκεια, μαζικότητα, κοινωνική συμπαράσταση και νέες νίκες και θα το προστατεύουν από κινδύνους απομαζικοποίησης και εκφυλισμού."