Skip to main content.
16/09/2006

Δεν έπεισε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. 'Αρθρο του Γιάννη Δραγασάκη στην εφημερίδα "ΚΟΝΤΡΑ".

Η φετινή εμφάνιση του Πρωθυπουργού ήταν λιγότερο πειστική από κάθε άλλη φορά και η πλειοψηφία του Τύπου το σημείωσε.

Βασικός λόγος είναι ότι δεν ανέλαβε καμία δέσμευση για το μέλλον. Ο κόσμος δεν περίμενε ούτε περιμένει θαύματα. Περιμένει όμως να ακούσει πότε θα μειωθεί πραγματικά η ανεργία. Τι θα γίνει με την ακρίβεια; Τι θα γίνει με το "βασικό μισθό" που είναι μικρότερος από το 60% του ευρωπαϊκού, όταν το κόστος ζωής γίνεται ευρωπαϊκό; Τι θα γίνει με το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής; Η μόνη δέσμευση που ανέλαβε ο Πρωθυπουργός είναι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων υπέρ των πλουσίων. Πότε θα έλθει όμως η ώρα για μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν πιο δίκαιη την κατανομή του πλούτου και του εθνικού εισοδήματος; Μ' αυτή την κυβέρνηση, όπως όλα δείχνουν, δε θα έλθει πότε.

Με την ασκούμενη πολιτική, το μέλλον διαγράφεται πιο δύσκολο για την ίδια την κυβέρνηση και δυστυχώς χειρότερο για το λαό. Και τούτο γιατί το μέλλον δεν το υποθηκεύουν, όπως υπαινίχθηκε ο Πρωθυπουργός, τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Το μέλλον το υποσκάπτει ο αχαλίνωτος υπερδανεισμός του κράτους και των νοικοκυριών, η εκποίηση κάθε δημόσιας περιουσίας, η ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία, η αλόγιστη υποβάθμιση του περιβάλλοντος, η περικοπή των εργασιακών και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων ιδιαίτερα των νέων γενεών. Πολλά απ' αυτά, γίνονταν και στο παρελθόν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Το θέμα είναι ότι αυτή η κυβέρνηση όχι μόνο δεν τα αντιμετωπίζει, αλλά τα στηρίζει, τα μεθοδεύει, τα πυροδοτεί. Γι' αυτό και ο "φαύλος κύκλος", για το οποίο μίλησε ο Πρωθυπουργός, συνεχίζεται και θα συνεχίζεται μέχρις ότου η πλειοψηφία της κοινωνίας συνειδητοποιήσει την ανάγκη ριζικής αλλαγής της πολιτικής.