Skip to main content.
08/05/2006

Συνέντευξη Ν.Κωνσταντόπουλου στο ραδιοσταθμό "ΣΚΑΪ"

Για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών

    Είναι περίοδος αποκαλύψεων. Η ΑΔΑΕ έφτασε μέχρι το Μέριλαντ, στο NSA..... Πώς τα βλέπετε τώρα τα πράγματα, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις;..

Ν.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη υπόθεση κατασκοπείας, για την μεγαλύτερη επιχείρηση παγίδευσης και υπονόμευσης της ελληνικής δημοκρατίας. Ο «Μεγάλος Αδελφός» έχει όνομα. Είναι ανάμεσά μας και επιδιώκει από τη μια να συνηθίσουμε την παρουσία του και από την άλλη να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, αποδεχόμενοι ότι δεν μπορούμε να του κάνουμε τίποτα.

Θα επιμείνω στο ότι πρόκειται για εμπλοκή όλων των εταιρειών κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, ότι πολλά στελέχη και στον ΟΤΕ και στις εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας γνωρίζουν και, επίσης, ότι θα πρέπει επιτέλους να κληθεί ως υπόλογος κάθε ένας απ΄ αυτούς, οι οποίοι στη VODAFONE και στην ERRICSON διεκπεραίωσαν, με βάση τα μέχρι σήμερα στοιχεία, την όλη επιχείρηση.

Ακόμα, είναι αδιανόητο να μην ερευνάται συστηματικά ο κεντρικός ρόλος που έπαιξε σε όλη αυτή την επιχείρηση το κέντρο της Παιανίας. Ήταν το κέντρο δοκιμών. Ήταν το κέντρο κατασκευών. Ήταν το κέντρο από το οποίο εκπορεύτηκαν όλες αυτές οι υπονομευτικές δραστηριότητες.

Γι αυτό και κάνω έκκληση αυτή τη στιγμή στα στελέχη τα τεχνικά των εταιρειών που γνωρίζουν, να μιλήσουν. Η υπεράσπιση της ελληνικής δημοκρατίας και των δημοκρατικών αξιών είναι υπέρτερο έννομο αγαθό από το εταιρικό συμφέρον. Να δώσουν τα στοιχεία εκείνα τα οποία θα οδηγήσουν τις ελεγκτικές αρχές της ελληνικής Δημοκρατίας στη διαπίστωση αυτής της υπονομευτικής και αποσταθεροποιητικής επιχείρησης.

Επίσης, να μιλήσουν ορισμένα στελέχη των νομικών υπηρεσιών, οι δικηγόροι. Οι δικηγόροι της VODAFONE που μετείχαν στη σύσκεψη της 8ης Μαρτίου γνωρίζουν και δεν καλύπτονται από το απόρρητο, γιατί δεν είναι επιχειρήσεις οι οποίες γίνονται στα πλαίσια της εταιρικής δραστηριότητας, αλλά είναι επιχειρήσεις που γίνονται με παράνομο τρόπο για να υπονομεύσουν το δημόσιο συμφέρον.

Και, ακόμη, να δημοσιοποιηθεί επιτέλους από όλα εκείνα τα πολιτικά στελέχη και των δύο κομμάτων που γνωρίζουν όλο το πλαίσιο των ρυθμίσεων που συνόδευσε την εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το λέω αυτό, γιατί δεν θα είναι ωραίο σε αυτή την υπόθεση να βρεθούμε μπροστά στο γνωστό παιχνίδι των καθυστερήσεων και των παραγραφών ή στο γνωστό παιχνίδι της διάσπασης των ευθυνών και της αδυναμίας συγκεκριμενοποίησης των κατηγοριών.

    Για την υπόθεση Τσαλικίδη τι έχετε να πείτε;.. Κάνετε μήπως την ίδια έκκληση και σ΄ αυτή την υπόθεση;...

Ν.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Για την υπόθεση Τσαλικίδη γνωρίζουν όλοι εκείνοι οι οποίοι μετείχαν στη σύσκεψη της VODAFONE, την προηγουμένη του θανάτου του Τσαλικίδη.

Από την πρώτη στιγμή είχα μιλήσει για αδιευκρίνιστο θάνατο. Δεν θεωρώ ότι πρόκειται περί αυτοκτονίας. Ναι, όταν χάνεται μία ανθρώπινη ζωή, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόσχημα για να κρατηθούν τα στόματα κλειστά. Να μιλήσουν λοιπόν όλοι όσοι, εντός και εκτός της VODAFONE, γνωρίζουν. Και υπάρχουν τέτοια πρόσωπα. Έκκληση κάνω να μιλήσουν, αν θέλουμε πράγματι ο δημόσιος βίος της χώρας να μην μείνει μονίμως κάτω από ένα πηχτό, γκρίζο σύννεφο, κάτω από τόσες σκιές μέσα στις οποίες διευκολύνονται τα μεγάλα μαχαίρια και τα μακριά χέρια για να εξολοθρεύουν και να εξοντώνουν κάθε ανεπιθύμητο και κάθε ενοχλητικό.