Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/07/2005

Η κυβέρνηση υποθηκεύει το μέλλον του τόπου για εφήμερες εισπράξεις του παρόντος

Δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, μέλους της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής & Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ

Ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος για την Οικονομική και κοινωνική πολιτική, σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης για τον ΟΠΑΠ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η απόφαση της κυβέρνησης να πουλήσει μέσα στον Ιούλιο ένα νέο πακέτο μετοχών του ΟΠΑΠ ύψους 16,5% ανοίγει το δρόμο για να περάσει πλήρως ο ΟΠΑΠ στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η βεβιασμένη ένταξη των ελληνικών ποδοσφαιρικών αγώνων στο «Πάμε Στοίχημα», παρά τα γνωστά προβλήματα διαπλοκής και αναξιοπιστίας του πρωταθλήματος, συνδέεται ακριβώς με αυτό το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ.

Η πολιτική ιδιωτικοποίησης των τυχερών παιχνιδιών και του τζόγου που συνεχίζεται εδώ και χρόνια σ΄ αυτόν τον τόπο, εξωθεί στη συνεχή επέκταση και αναβάθμιση του εμπορίου ελπίδων σ΄ ένα λαό, που βλέπει διαρκώς τη ζωή και τις συνθήκες εργασίας του να χειροτερεύουν.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., συνεχίζοντας τις μεθόδους τους ΠΑΣΟΚ, εκποιεί τις πλέον κερδοφόρες και με μονοπωλιακό ρόλο δημόσιες επιχειρήσεις, οι οποίες αποφέρουν σημαντικά κάθε χρόνο έσοδα στο δημόσιο, μόνο και μόνο ταμειακούς λόγους.

Η κυβέρνηση υποθηκεύει το μέλλον αυτού του τόπου για εφήμερες εισπράξεις του παρόντος.

To Γραφείο Τύπου