Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/07/2005

Δήλωση του Ν.Βούτση σχετικά με τη δεύτερη δίκη του ΕΛΑ

Ο Νίκος Βούτσης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη δεύτερη δίκη του ΕΛΑ.

«Ως ΣΥΝ, συλλογικά, είχαμε εκφράσει έγκαιρα και δημόσια την άποψή μας για τη διεξαγωγή της δεύτερης δίκης του ΕΛΑ αλλά και για την ουσία της απόφασης της πρώτης δίκης, την σαφή αποδοκιμασία εκ μέρους μας της αντίληψης περί «συλλογικής ευθύνης» και της εκδικητικής λειτουργίας που δεν αντιστοιχεί σε κράτος δικαίου.

Η προχθεσινή απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί μια ελπίδα για την επιβίωση και για την ανάγκη ενίσχυσης του νομικού μας πολιτισμού, κινείται έξω από το κλίμα τρομολαγνείας, αυταρχισμού, κρατικής αντεκδίκησης, έξω από τα στερεότυπα της δήθεν αντιτρομοκρατικής διεθνούς και εγχώριας εκστρατείας, αρνείται να συμμορφωθεί με την αναπαραγωγή στη σημερινή πολιτική συγκυρία αντιπαραθέσεων και ρήξεων που έχουν εδώ και καιρό ολοκληρώσει τον ιστορικό τους κύκλο.

Η απόφαση της πρώτης δίκης είναι ηθικά και νομικά μετέωρη, σύμφωνα με τη δική μας πολιτική κρίση. Και μ΄ αυτή την έννοια ζητούμε την άμεση αποκατάσταση των συνεπειών της στους αθώους «κατηγορούμενους», που υπέστησαν πολλαπλές ταλαιπωρίες μέχρι σήμερα.»

To Γραφείο Τύπου