Skip to main content.
24/02/2006

Ο Αλέξης Τσίπρας, υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας μιλώντας στο ΡΣ 984

Ο Αλέξης Τσίπρας, υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας μιλώντας σήμερα στο ΡΣ 984 (Δ.Τσαντέ) δήλωσε:

«Μαζί με τον Τάσο Κουράκη, υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, θα βρεθούμε τις επόμενες μέρες στη Ρώμη, στο πλαίσιο της συνάντησης της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί ότι οι υποψηφιότητές μας δεν υποστηρίζονται μόνο από τον ΣΥΝ και τις ευρύτερες δυνάμεις της Αριστεράς και των κινημάτων στη χώρα μας, αλλά και από το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Στους μεγάλους ευρωπαϊκούς δήμους με τη συμβολή της Αριστεράς έχουν εφαρμοστεί νέες ιδέες που φέρνουν πιο κοντά τους πολίτες στη συμμετοχή στα κοινά. Για παράδειγμα, στη Ρώμη εφαρμόζεται πιλοτικά ένα πρόγραμμα συμμετοχικού προϋπολογισμού, δηλαδή μια διαδικασία με την οποία οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν οι ίδιοι τη διάθεση ενός μεγάλου μέρους του δημοτικού προϋπολογισμού. Ως εκ τούτου έχει μεγάλο ενδιαφέρον η συνάντησή μας με το Δήμαρχο Ρώμης Β. Βελτρόνι, που έχει υποστηριχθεί από τις ευρύτερες δυνάμεις της αριστεράς».

Σε σχέση με την εκλογή του Θ. Μπεχράκη στη θέση του Δημάρχου Αθηναίων, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:

«Ο Θ. Μπεχράκης είναι ο έβδομος στη σειρά δήμαρχος της ΝΔ στην Αθήνα και ως εκ τούτου δεν περιμένουμε κάτι καινούριο. Είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική του λαμπερού θεάματος, των έργων βιτρίνας και της απαξίωσης της συμμετοχής των πολιτών. Μια πολιτική που πρεσβεύει και ο υποψήφιος της ΝΔ στο δήμο της Αθήνας, Νικήτας Κακλαμάνης.

Είναι όμως προφανές ότι αυτή η πολιτική έχει αποτύχει. Τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα της Αθήνας εντείνονται και η ποιότητα ζωής χειροτερεύει. Έχει έρθει λοιπόν η ώρα για αλλαγή ρότας και ριζοσπαστικές λύσεις όπως αυτές που προτείνει η Αριστερά».