Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/07/2005

Η κυβέρνηση μέσω προσχηματικού διαλόγου αναζητά συνενόχους για αρνητικές αλλαγές στις ήδη υποβαθμισμένες εργασιακές σχέσεις του ιδιωτικού τομέα με στόχο την μεγαλύτερη ελαστικοποίησή τους

Δήλωση του Δ.Στρατούλη, μέλους Π.Γ. και υπεύθ. Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ

Σχετικά με τη σημερινή πρόσκληση του Υπουργού Απασχόλησης για έναρξη διαλόγου για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του, δήλωσε τα εξής:

Η κυβέρνηση μέσω προσχηματικού διαλόγου αναζητά συνενόχους για αρνητικές αλλαγές στις ήδη υποβαθμισμένες εργασιακές σχέσεις του ιδιωτικού τομέα με στόχο την μεγαλύτερη ελαστικοποίησή τους. Για να δώσει το δικαίωμα στις επιχειρήσεις να «τεντώνουν» μονομερώς το ημερήσιο ωράριο των εργαζομένων τους μέχρι τις 12 ώρες μετατρέποντάς τους σε «αυτόματους διακόπτες», που να μπορούν να τους ανοιγοκλείνουν όποτε αυτές θέλουν. Επίσης για να πληρώνουν λιγότερο, από όσο προβλέπεται σήμερα, τις υπερωρίες τους.

Ο ΣΥΝ:

Ο ΣΥΝ βρίσκεται απέναντι από αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων για την υπεράσπιση και αναβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

To Γραφείο Τύπου