Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/07/2005

Συνάντηση του Αλέκου Αλαβάνου με αντιπροσωπείες της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΕΡ και της Επιτροπής Δημοσιογράφων από τον Ρ/Σ FLASH και την ιστοσελίδα Flash.gr

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπείες της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΕΡ και της Επιτροπής Δημοσιογράφων από τον Ρ/Σ FLASH και την ιστοσελίδα Flash.gr.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ραδιοφωνικού σταθμού FLASH και της ιστοσελίδας flash.gr, οι οποίοι διεκδικούν την καταβολή δεδουλευμένων τους, των επιδομάτων αδείας και την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Η κατάσταση αυτή, σε συνδυασμό με την ανασφάλεια που προκαλούν τα σενάρια για εκ νέου πώληση του σταθμού σε διάστημα έξι μηνών, θίγει την αξιοπρέπεια των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, όμως, αναδεικνύει τα πολιτικά και επιχειρηματικά παιχνίδια στο χώρο των ΜΜΕ με τις εικονικές μεταβιβάσεις και το θεσμικό κενό στη λειτουργία τους, ενώ θέτει σε αμφισβήτηση το κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει θέση για τη θολή εικόνα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς που εμφανίζει η επιχείρηση και να τοποθετηθεί για το θέμα της μεταβίβασής της υπό την πίεση του νόμου για το βασικό μέτοχο και γενικότερα να φέρει άμεσα νομοσχέδιο, όπως είχε υποσχεθεί, για τα θέματα συγκέντρωσης της ιδιοκτησίας των ΜΜΕ.

Ο Συνασπισμός θα φέρει το θέμα του FLASH στη βουλή και θα στηρίξει τους εργαζόμενους στις διεκδικήσεις τους.

To Γραφείο Τύπου