Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/07/2005

Συναντήσεις ΣΥΝ για θέματα του ΟΗΕ

Με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβη. κ. Θ.Θεοδωρακόπουλο συναντήθηκαν σήμερα το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, με ευθύνη για τις διεθνείς σχέσεις και την εξωτερική πολιτική Π.Τριγάζης και η υπεύθυνη του Τμήματος εξωτερικής πολιτικής Αλ.Παπαδομιχελάκη, μέλος της ΚΠΕ του κόμματος.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του ΣΥΝ για τα θέματα που θα απασχολήσουν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη διάρκεια του Ιουλίου που την Προεδρία του ασκεί η χώρα μας.

Με τον Πρεσβευτή του Μεξικού

Επίσης σήμερα συνάντηση είχε η ίδια αντιπροσωπεία του ΣΥΝ με τον Πρεσβευτή του Μεξικού κ. Αλεχάντρο Ντίαζ και συνεργάτες του, με θέμα τη διεύρυνση του Συμβουλίου Ασφαλείας και άλλες αλλαγές που προτείνονται στον ΟΗΕ από διάφορες πλευρές.

«Σταθερή θέση του ΣΥΝ και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς -τόνισε ο Π. Τριγάζης- είναι η βαθύς εκδημοκρατισμός και η αναβάθμιση του ΟΗΕ, ώστε να αντιμετωπιστεί ο μονοπολισμός και να επιτευχθούν οι ιδρυτικοί του στόχοι για έναν κόσμο ειρήνης και δικαιοσύνης με βάση τον Χάρτη του Παγκόσμιου Οργανισμού».

To Γραφείο Τύπου