Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
28/03/2007

Περιορισμένη λειτουργία Ολυμπιακής Πολυκλινικής

Ερώτηση του Θανάση Λεβέντη προς τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

Η Ολυμπιακή Πολυκλινική προοριζόταν, σύμφωνα με τα σχέδια κατασκευής και τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης, να αποτελέσει πρότυπο Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, που θα κάλυπτε τις μεγάλες υγειονομικές ανάγκες της πολυάνθρωπης και εξαιρετικά υποβαθμισμένης περιοχής των Αχαρνών, με τους πάνω από 150.000 κατοίκους.

Η Ολυμπιακή Πολυκλινική όμως αποτελεί με τον ιδρυτικό της νόμο ιδιωτικού δικαίου Ανώνυμη Εταιρεία, με σκοπό το κέρδος. Απαιτεί εισητήριο 20 Ευρώ για τους ασθενείς του ΙΚΑ και τους ανασφάλιστους.

Όσον αφορά τις παρακλινικές εξετάσεις υπάρχει για το σύνολο των 70.000 ασφαλισμένων του ΙΚΑ ανώτατο μηνιαίο όριο 6.000 Ευρώ για τις αξονικές και άλλο τόσο για τις μαγνητικές τομογραφίες. Εντωμεταξύ, τα σύγχρονα μηχανήματα, που αγοράστηκαν με θυσίες του ελληνικού λαού, υπολειτουργούν και μένουν αναξιοποίητα. Υπάρχουν ακόμα μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, οι διαδικασίες για την πρόσληψή του οποίου προχωρούν εξαιρετικά αργά, αν και περιελήφθη στο σχετικό νόμο του 2005 διάταξη, που υποτίθεται ότι θα τις επιτάχυνε.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

- Γιατί η Ολυμπιακή Πολυκλινική δεν προσφέρει ολοκληρωμένες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, όλες τις ημέρες και ώρες, στο λαό της περιοχής Αχαρνών; Πόσες κενές οργανικές θέσεις προσωπικού υπάρχουν και πότε θα καλυφθούν;

- Γιατί τα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας υπολειτουργούν, ενώ συγχρόνως βάζουν οικονομικά όρια για να εξυπηρετήσουν τους 150.000 και πλέον κατοίκους της περιοχής; Πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες τους με αυτούς τους περιορισμούς;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ