Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/07/2005

Ο δημοκρατικός διάλογος για την επανίδρυση του κράτους εξαντλήθηκε σε τρίλεπτες ομιλίες

Δήλωση της Αυγής Θεοδόση, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνη του τομέα Δημόσιας Διοίκησης του ΣΥΝ

Με αφορμή τη σημερινή παρουσίαση του προγράμματος «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» για την επανίδρυση της Δημόσιας Διοίκησης και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, το μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνη του τομέα Δημόσιας Διοίκησης του ΣΥΝ, Αυγή Θεοδόση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, κ. Π.Παυλόπουλος, αναφέρθηκε σε γενικές αρχές και παρουσίασε σήμερα το επιχειρησιακό σχέδιο «ΠΟΛΙΤΕΙΑ». Η επανίδρυση της Δημόσιας Διοίκησης και της στρατηγικής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης για την ανάπτυξη της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι θέματα τα οποία, υποτίθεται, ότι θα αποτελούσαν αντικείμενο διαλόγου στο Εθνικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο δημοκρατικός διάλογος εξαντλήθηκε σε μία μόνη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου τα μέλη του είχαν δυνατότητα τρίλεπτης τοποθέτησης.

Ο ΣΥΝ πιστεύει ότι αλλαγές-παρεμβάσεις στη Δημόσια Διοίκηση, οι οποίες έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση των πολιτών, τον ρόλο των εργαζομένων και την αναβάθμιση των Δημόσιων Υπηρεσιών απαιτούν, ουσιαστικό διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους πολιτικούς-κοινωνικούς φορείς. Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον διάλογο για το θεαθήναι.

Θεωρούμε ότι η σημερινή παρουσίαση, η οποία έγινε πιο φανταχτερή με την πρωινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ΥΠΕΣΔΔΑ, υπηρετεί ακριβώς αυτόν τον σκοπό. Αυτές οι πρακτικές και ανάλογες του παρελθόντος έχουν οδηγήσει τη Δημόσια Διοίκηση στη σημερινή κατάσταση.

Απ’ ό,τι προκύπτει από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, η «Επανίδρυση του Κράτους» συρρικνώνεται στο πρόγραμμα «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» με χρηματοδότηση από την Ε.Ε. χωρίς να αναφέρεται το ύψος των χρηματοδοτήσεων και οι τρόποι αντιμετώπισης των αιτιών που προκάλεσαν την αποτυχία και την απώλεια κονδυλίων προηγούμενων ανάλογων προσπαθειών.

To Γραφείο Τύπου