Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/07/2005

ΣΥΝ: Απερίφραστη καταδίκη των τρομοκρατικών χτυπημάτων

Ο ΣΥΝ εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνου που έπληξαν ανύποπτους και αθώους πολίτες. Αμέριστη είναι η αλληλεγγύη μας προς τις οικογένειες των θυμάτων και τους τραυματίες και προς τον βρετανικό λαό.

Τέτοιες ενέργειες τις καταδικάζούμε απερίφραστα. Δεν έχουν τίποτε το κοινό με απελευθερωτικά οράματα και τους αγώνες των λαών για την ανεξαρτησία και τα δικαιώματά τους. Αντίθετα, ενισχύουν τις επιλογές βίας και καταστολής των κυρίαρχων δυνάμεων. Ευνοούν τα σχέδια υπονόμευσης και περιθωριοποίησης του μεγάλου και πολύμορφου κινήματος κατά του πολέμου και της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, που έδωσε νέο ελπιδοφόρο «παρών» στο Εδιμβούργο τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τη Σύνοδο των G8.

Πρέπει να εντείνουμε τους αγώνες μας συντονισμένα όλοι οι λαοί της Ευρώπης και του κόσμου για να ξεριζωθούν οι αιτίες που τροφοδοτούν την τρομοκρατία, που σημαίνει πολιτικές ειρήνης και όχι πολέμου, καταπολέμησης και όχι διεύρυνσης των ανισοτήτων, υπεράσπισης των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και όχι περιστολή τους.

To Γραφείο Τύπου