Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/07/2005

Σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό απασχόλησης

Δήλωση του Δ.Στρατούλη, μέλους Π.Γ. , υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ

Σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό απασχόλησης ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του δήλωσε τα εξής:

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ φαίνεται, ότι καλόμαθε από τα πολλά δώρα της κυβέρνησης προς τις επιχειρήσεις (αναπτυξιακά κίνητρα, μειωμένη φορολογία κερδών, συμπράξεις δημοσίου ιδιωτικού τομέα, ιδιωτικοποιήσεις κλπ) και θέλει να τα ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Γι’ αυτό ζητά με προκλητικό τρόπο να δοθεί το δικαίωμα στις επιχειρήσεις, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους, να «τεντώνουν» το ημερήσιο ωράριο των εργαζομένων μέχρι 12 ώρες την ημέρα διαλύοντας την προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική τους ζωή.

Ο ΣΥΝ θεωρεί, ότι ο πρόεδρος του ΣΕΒ όχι μόνο δεν δικαιούται να ζητά τίποτε εις βάρος των εργαζομένων, αλλά και θα πρέπει να απολογηθεί δημόσια για λογαριασμό των επιχειρήσεων, που έχουν μετατρέψει ασύδοτα και ανεξέλεγκτα τους εργασιακούς χώρους τους σε σύγχρονα κολαστήρια παραβιάζοντας ωμά τους νόμους, το Σύνταγμα της χώρας και τα θεσμοθετημένα συνδικαλιστικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση αντί συνεχώς να ικανοποιεί δουλικά τις ορέξεις του ΣΕΒ, θα έπρεπε ήδη να έχει ενεργοποιήσει τις επιθεωρήσεις εργασίας, για να μπει επιτέλους μία τάξη στην εργασιακή ζούγκλα, που έχει κυριαρχήσει στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ στις πολιτικές που παίρνουν κι’ άλλα από τους φτωχούς, για να τα δώσουν στους πλούσιους.

To Γραφείο Τύπου