Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/07/2005

Συνάντηση ΣΥΝ με το Προεδρείο του Συλλόγου εργαζομένων στη Δημόσια Επχιειρήση Αερίου

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος μαζί με τον Δημ. Στρατούλη, υπεύθυνο για την εργατική πολιτική του κόμματος, συναντήθηκε σήμερα με το Προεδρείο του Συλλόγου εργαζομένων στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ).

«Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στη ΔΕΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους για το προωθούμενο Νομοσχέδιο με βάση το οποίο επιβάλλεται επιβάλλεται βίαιη απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, δεν διασφαλίζεται η βιωσιμότητα της ΔΕΠΑ, και δεν εξασφαλίζεται ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της.

Επίσης αφήνει σε αβεβαιότητα τις εργασιακές σχέσεις (μεγάλος αριθμός συμβασιούχων) με την παραπομπή του προβλήματος στην έκδοση Π.Δ. στο μέλλον.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της ΔΕΠΑ και ανέφερε ότι ο ΣΥΝ συμφωνεί με τις απόψεις τους και θα παρέμβει κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου στη Βουλή, τόσο για τα άμεσα όσο και για τα γενικότερα προβλήματα της ΔΕΠΑ. «Το φυσικό αέριο» τόνισε, «μπορεί και πρέπει να παίξει κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση του ενεργειακού προβλήματος της χώρας.»

To Γραφείο Τύπου