Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/07/2005

Συνάντηση ΣΥΝ με τον Συνήγορο του Πολίτη

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος μαζί με την Αυγή Θεοδόση, μέλος της ΠΓ του κόμματος, υπεύθυνη για θέματα δημόσιας διοίκησης και τον Θαν. Μπαρτζώκα, γραμματέα του τμήματος Τοπικής αυτοδιοίκησης και δήμαρχο Καισαριανής, συναντήθηκε σήμερα με τον Συνήγορο του Πολίτη κ. Γ. Καμίνη, ο οποίος του παρέδωσε την ετήσια έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη 2004 και τον ενημέρωσε για τη δράση και την πορεία του θεσμού.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος δήλωσε τα εξής:

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Συνήγορο του Πολίτη. Πήραμε την έκθεσή του για το 2004, η οποία είναι πολύτιμη για τη δημόσια διοίκηση αλλά και για τα πολιτικά κόμματα. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, και να πούμε ότι είναι μια προσφορά της κυβέρνησης Σημίτη το ότι δημιούργησε αυτό το θεσμό. Πρέπει όμως να επισημάνουμε και τις δυσκολίες που υπάρχουν ώστε να εφαρμοστεί ολοκληρωτικά το έργο του. Δυσκολίες που έχουν σχέση κυρίως με το γεγονός ότι, η δημόσια διοίκηση, σε θέματα πολύ σημαντικά που απασχολούν τους πολίτες όπως είναι η πολεοδομία, τα ασφαλιστικά ταμεία, οι εφορείες, δεν αντιδρά με θετικό τρόπο. Πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι πιο ευαίσθητη η δημόσια διοίκηση στις γνωμοδοτήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη.

Τέλος θέλουμε να πούμε ότι, σε σχέση με τα θέματα που θίγονται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και επειδή πάμε σε δημοτικές εκλογές, ο ΣΥΝ πιστεύει ότι οι δήμαρχοι και οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα πρέπει να μελετήσουν πολύ τις παρατηρήσεις που κάνει ο Συνήγορος του Πολίτη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολίτης στην επαφή του με τις τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές»

Ο Συνήγορος του Πολίτη κ. Γ. Καμίνης, δήλωσε:

«Κι εγώ θα ήθελα να συμπληρώσω, ότι πράγματι ήταν μια πάρα πολύ παραγωγική συζήτηση. Έθεσα υπ όψη του κ. Προέδρου τα βασικά πορίσματα της έκθεσης του 2004. Όσο περνάνε τα χρόνια ο Συνήγορος του Πολίτη εκ των πραγμάτων συνοψίζει την εμπειρία του, και αυτό νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, να επωφελούνται από την εμπειρία αυτή, προκειμένου να ασκούν και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο εντός του κοινοβουλίου αλλά και να αναλαμβάνουν μεγάλες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Το πρωτογενές υλικό το οποίο σωρεύει καθημερινά ο Συνήγορος του Πολίτη, νομίζω ότι θα σταθεί πάρα πολύ χρήσιμο σε αυτό το καθήκον.»

To Γραφείο Τύπου