Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/07/2005

Εκποιούνται και παραχωρούνται στην ιδιωτική εκμετάλλευση όλες, σχεδόν, οι δημόσιες υπηρεσίες

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ κατά τη σημερινή της συνεδρίαση συζήτησε αναλυτικά το νομοσχέδιο που έχει δώσει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση για τις συμπράξεις Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ υπογράμμισε την πλήρη και ριζική αντίθεσή της μ’ αυτό το Νομοσχέδιο, το οποίο αντιπροσωπεύει ένα ακραίο νεοφιλελεύθερο μοντέλο, που αλλάζει ριζικά και εκ βάθρων τη σχέση δημοσίου και ιδιωτικών συμφερόντων, σε όφελος των τελευταίων και σε βάρος των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα, με το Νομοσχέδιο αυτό ανοίγει ο δρόμος:

-Για την γενική εκποίηση και παραχώρηση όλων, σχεδόν, των δημόσιων υποδομών και υπηρεσιών (σχολεία, νοσοκομεία, κοινωνικές και δημοτικές υπηρεσίες, υποδομές κλπ.) στα ιδιωτικά συμφέροντα. Και μάλιστα με τους πλέον χαριστικούς και σκανδαλώδεις όρους, που επιτρέπουν να αναπτυχθεί ένα ακόμα πιο εκτεταμένο σύστημα διαπλοκής.

-Για τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση του συνόλου, σχεδόν, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

-Για την υποβάθμιση και περιθωριοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης, των λειτουργιών της και των κανόνων που διέπουν τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών και υποδομών.

-Για μια νέα δημοσιονομική πλαστογράφηση, αφού ο έμμεσος δημόσιος δανεισμός, που πραγματικά θα αντιπροσωπεύει η συμμετοχή των ιδιωτών σε δημόσιες υποδομές και υπηρεσίες, δεν θα καταγράφεται στο δημόσιο χρέος.

-Για να επιβληθεί ένα νέο καθεστώς έμμεσης φορολογίας και επιβάρυνσης των πολιτών, οι οποίοι θα υποχρεωθούν να πληρώνουν «διόδια», για υπηρεσίες που μέχρι σήμερα προσέφερε δωρεάν το δημόσιο.

Η Π.Γ. του ΣΥΝ υπογράμμισε την ανάγκη να αποσυρθεί άμεσα αυτό το Νομοσχέδιο, το οποίο μάλιστα η κυβέρνηση επιδιώκει να ψηφίσει στα θερινά τμήματα της Βουλής.

Η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου