Skip to main content.
21/06/2004

Συνέντευξη Δημήτρη Παπαδημούλη, ευρωβουλευτή ΣΥΝ στον Ρ/Σ Alpha News για το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΝ και το δημοσίευμα για την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για την θέση του Προέδρου του ΣΥΝ

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής και μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha News (στον Κ.Τσαρούχα), τόνισε μεταξύ άλλων:

Για το επικείμενο Συνέδριο του ΣΥΝ:

Χρειαζόμαστε περισσότερη ενότητα, περισσότερη συσπείρωση, μια ενωτική ανασύνθεση του ΣΥΝ στο Συνέδριό του που να οδηγήσει και στην ανάκαμψη. Έχουμε καλούς παίχτες, το ζητούμενο είναι να αποκτήσουμε και καλή ομάδα. Και μακάρι ο νέος Πρόεδρος να δείξει στην πράξη την ικανότητα να λειτουργήσει όπως ο Ρεχάγκελ για την Εθνική Ομάδα.

Το ζητούμενο για τον Συνασπισμό, κατά τη γνώμη μου είναι, να μετασχηματιστεί στην πράξη σε ένα ενιαίο δημοκρατικό κόμμα με σοβαρότητα, με πυγμή, με καθαρό στίγμα και να μη δίνει ώρες - ώρες την εικόνα μιας χαλαρής ομοσπονδίας τάσεων και ομάδων.

Σχετικά με δημοσίευμα για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για την θέση του Προέδρου του ΣΥΝ:

Δεν είμαι υποψήφιος για Πρόεδρος του Συνασπισμού. Πρωταρχικό μου μέλημα την επόμενη περίοδο είναι να εκπροσωπήσω επάξια τον Συνασπισμό στο Ευρωκοινοβούλιο και φυσικά να συμβάλλω σε ένα Συνέδριο ενωτικής ανασύνθεσης και ανάκαμψης του Συνασπισμού. Δεν έχει απολύτως κανένα νόημα, κατά τη γνώμη μου, η προσθήκη ενός πέμπτου υποψηφίου Προέδρου και δεν με αφορά. Ο πληθωρισμός υποψηφίων προέδρων σε ένα μικρό κόμμα δεν με βρίσκει σύμφωνο και φυσικά δεν σκοπεύω να τον τροφοδοτήσω. Όσους διατυπώνουν αυτή την πρόταση ή διακινούν αυτόν τον προβληματισμό τους ευχαριστώ θερμά, δεν ξέρω αν το κάνουν για το καλό μου ή για το κακό μου, αλλά δεν συμφωνώ μαζί τους για τον εξής λόγο. Δεν είναι δυνατόν να είναι κανείς ταυτόχρονα και καλός ευρωβουλευτής και καλός Πρόεδρος του κόμματος. Κι εγώ διεκδικώ για τον εαυτό μου την κοινή λογική.