Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/03/2007

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΠΙΕΡΙΑ

«Δεν είναι δυνατόν να παρακολουθούμε τα άπαντα της Άγκαθα Κρίστι μέσα από την υπόθεση των αποκαλύψεων σχετικά με την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων από διάφορες χρηματιστηριακές επιχειρήσεις»

«Επαναφέρουμε την πρότασή μας για άμεση συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής»

photo photo

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος επισκέφτηκε σήμερα το Λιτόχωρο, στο Νομό Πιερίας και είχε συναντήσεις με τον Δήμαρχο κ. Τσιφοδήμο, φορείς και κατοίκους προκειμένου να ενημερωθεί για τα βασικά προβλήματα της περιοχής.

Επισκέφτηκε επίσης, τον χώρο του αμμορυχείου που λειτουργεί στο Λιτόχωρο και συζήτησε με τους εργαζόμενους για τις ανησυχίες που προκαλεί η σχεδιαζόμενη υπερεκμετάλλευσή του λόγω της λήψης και μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων υλικών για την επέκταση του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκής.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σε τοπικά ΜΜΕ τόνισε ότι για τον ΣΥΝ η οικολογική διάσταση συμβαδίζει με την αναπτυξιακή και κοινωνική λειτουργία και ζήτησε την επαναδιαπραγμάτευση όλων των συμφωνιών που έχουν γίνει για την εκμετάλλευση του αμμορυχείου καθώς και την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του και την αποκατάσταση του τοπίου.

Αναφέρθηκε, επίσης, στα άλλα μεγάλα θέματα της περιοχής που είναι η μη ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού και του ΧΥΤΑ, η λειτουργία του πεδίου βολής, η απόθεση άχρηστων υλικών με αμίαντο στο αμμορυχείο και δεσμεύτηκε για την προώθηση των θεμάτων αυτών στη Βουλή και την Ευρωβουλή.

Αναφερόμενος στην υπόθεση των αποθεματικών των Ταμείων, τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν να παρακολουθούμε τα άπαντα της Άγκαθα Κρίστι μέσα από την υπόθεση των αποκαλύψεων σχετικά με την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων από διάφορες χρηματιστηριακές επιχειρήσεις και τις διάφορες κομπίνες οι οποίες είχαν στηθεί. Πιστεύουμε ότι πρέπει να εξεταστεί το θέμα σε βάθος, γιʼ αυτό επαναφέρουμε την πρότασή μας για άμεση συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής. Πρέπει να επιστραφούν τα κλαπέντα στα ασφαλιστικά ταμεία και τους εργαζόμενους και να υπάρξει ένα θεσμικό πλαίσιο που θα αποκλείει τον διορισμό στις διοικήσεις των Ταμείων συγγενών και φίλων και το οποίο θα εξασφαλίζει τις ασφαλείς τοποθετήσεις των αποθεματικών των Ταμείων.

Ο Αλέκος Αλαβάνος το απόγευμα συναντήθηκε με βιοκαλλιεργητές της περιοχής και το βράδυ μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση στον Νέο Παντελεήμονα.

To Γραφείο Τύπου