Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/07/2005

Συνάντηση ΣΥΝ με τον Πρεσβευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 13/7/2005 στα γραφεία του ΣΥΝ στη Βουλή, συνάντηση του Προέδρου του κόμματος Αλέκου Αλαβάνου με τον Πρεσβευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη συνάντηση παρέστη και το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ Πάνος Τριγάζης, υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική του κόμματος.

Μετά τη συνάντηση έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ: «Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με το νέο Πρέσβη της Κύπρου κ. Γιώργο Γεωργή. Του ευχηθήκαμε καλή τύχη και δύναμη στο νέο του αξίωμα, που είναι εξαιρετικά σημαντικό.
Ο Συνασπισμός θέλει να έχει στενή επαφή και επικοινωνία με την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις πολιτικές δυνάμεις του νησιού.
Τις ημέρες αυτές, που συμπληρώνονται 31 χρόνια από το χουντικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, ξαναζούμε το δράμα της Κύπρου και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πόσα οφείλουμε στον Κυπριακό Λαό.
Ο Κ. Πρέσβης μας ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό. Του δηλώσαμε τη σταθερή μας συμπαράσταση στον αγώνα για την επανένωση του νησιού, με την επαπροσέγγιση των δύο κοινοτήτων και τη λύση του προβλήματος, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ.»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΗΣ: «Στα πλαίσια των ενημερωτικών και εθιμοτυπικών συναντήσεων με τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας, συναντήθηκα με τον Πρόεδρο του ΣΥΝ και είχα μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων γύρω από το Κυπριακό.
Ενημέρωσα για τις τελευταίες εξελίξεις. Ο Συνασπισμός ήταν πάντοτε σταθερός συμπαραστάτης και αλληλέγγυος προς την Κύπρο.
Συζητήσαμε, με την ευκαιρία και για την επικείμενη επίσκεψη στην Κύπρο στελεχών του Συνασπισμού, στα πλαίσια αντιπροσωπείας του συνδέσμου φυλακισθέντων και εξορισθέντων αντιστασιακών 1967 - 1974.»

To Γραφείο Τύπου