Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/03/2007

Να υποστηριχθεί έμπρακτα το Αραβικό Σχέδιο Ειρήνης

Σχολιάζοντας την απόφαση της Συνόδου Κορυφής των Αραβικών Κρατών να επαναπροτείνουν το Σχέδιο Ειρήνης του 2002, ο υπεύθυνος Εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΝ, Πάνος Τριγάζης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή που νέοι πολεμικοί κίνδυνοι διαγράφονται στη Μ.Ανατολή, το Αραβικό Σχέδιο Ειρήνης που επαναπροτάθηκε από την Σύνοδο Κορυφής του Ριαντ και προβλέπει τη συνολική λύση της Αραβο-ισραηλινής διένεξης με τη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και αναγνώριση του Ισραήλ από τις Αραβικές χώρες, αποτελεί παράθυρο ελπίδας. Σημαντική είναι και η θέση της Συνόδου εναντίον μιας κούρσας πυρηνικών εξοπλισμών και υπέρ μιας αποπυρηνικοποιημένης Μ.Ανατολής.

Η πρωτοβουλία των 21 Αραβικών χωρών πρέπει να αξιοποιηθεί από τους άμεσα ενδιαφερόμενους και να στηριχθεί έμπρακτα από τη διεθνή κοινότητα, ιδιαίτερα από την Ευρώπη και την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, πρέπει να αρθεί αμέσως ο αποκλεισμός της Παλαιστινιακής Αρχής, που είναι εντελώς απαράδεκτος, ιδιαίτερα μετά τον σχηματισμό της νέας Παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας».

To Γραφείο Τύπου