Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/09/2006

Η επίλυση του Παλαιστινιακού κλειδί για την ειρήνη στη Μ. Ανατολή

Συνάντηση αντιπροσωπειών ΣΥΝ-Δημοκρατικού Μετώπου για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Συνάντηση με αντιπροσωπία του ΔΜΑΠ, αποτελούμενη από το μέλος του Π.Γ Αλί Φαϊζάλ και το μέλος της Κ.Ε Μιχιάρ Ικτάμι, είχε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΝ αποτελούμενη από τον γραμματέα της ΚΠΕ Ν.Χούντη, το μέλος της Π.Γ Π.Τριγάζη και τα μέλη της ΚΠΕ Σ. Παναρέτου και Α. Παπαδομιχελάκη.

Η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον ΣΥΝ για την κατάσταση στην Παλαιστίνη και τις επιτυχείς προσπάθειες για την δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ώστε να προωθηθεί το δίκαιο αίτημα για ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και επιστροφή των προσφύγων.

Από την πλευρά του ΣΥΝ ο Ν. Χουντής εξέφρασε την πλήρη στήριξη στο δίκαιο αίτημα του παλαιστινιακού λαού, χαρακτηρίζοντας το παλαιστινιακό κλειδί για την ειρήνη στη Μ. Ανατολή. Διαβεβαίωσε την παλαιστινιακή αντιπροσωπεία για την συνέχιση των πρωτοβουλιών του κόμματος καθώς και του κόμματος Ευρ. Αριστεράς προκειμένου ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επεσήμανε την ανάγκη στήριξης, τόσο στο Σ.Α του ΟΗΕ όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο των προσπαθειών για άρση του οικονομικού αποκλεισμού των παλαιστινίων, την απελευθέρωση των βουλευτών και υπουργών που κρατούνται από το Ισραήλ, την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ για την δημιουργία του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος επιστροφής των προσφύγων.

Ο Αλί Φαϊζάλ, προσκεκλημένος του ΣΥΝ, θα μιλήσει το βράδυ σε πάνελ για το Παλαιστινιακό στο Φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΝ.

To Γραφείο Τύπου