Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/07/2005

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με την Ομοφυλοφιλική-Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέκου Αλαβάνου με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας (ΟΛΚΕ). Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και η Μάγδα Σπηλιοπούλου, μέλος της ΚΠΕ.

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέκος Αλαβάνος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Είχαμε μια συνάντηση με την Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας. Συζητήσαμε πολλά ενδιαφέροντα ζητήματα. Εκφράσαμε τη στήριξή μας στις προσπάθειες να αντιμετωπισθεί κάθε είδους διακρίσεων, να κατοχυρωθεί στην Ελλάδα η ελευθερία του σεξουαλικού προσανατολισμού και να υπάρξουν και θεσμικές λύσεις σε πολλά ζητήματα, όπως είναι για παράδειγμα το θέμα του πολιτικού γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων. Πρέπει η ελληνική κυβέρνηση και τα ελληνικά κόμματα να διδαχθούν από τα μέτρα που πήρε πρόσφατα η κυβέρνηση Θαπατέρο στην Ισπανία. Είναι ώριμες θεσμικές αλλαγές όπως το να θεωρείται ως ρατσιστική ενέργεια η διάκριση ενάντια στους ομοφυλόφιλους. Αυτό γίνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου βρέθηκα για πολλά χ΄ρονια.

Ξέρουμε ότι υπάρχουν αντιδράσεις από ορισμένες πλευρές, δυστυχώς από την Εκκλησία. Θυμάμαι και δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου για «κουσούρι». Θα έπρεπε κανείς να διαβάσει τη Δεύτερη Επιστολή Παύλου προς Κορινθίους που λέει ότι «η αγάπη τα πάντα στέγει». Η αγάπη στεγάζει τους πάντες, χωρίς εξαιρέσεις».

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΚΕ δήλωσαν ότι:

«Τα αιτήματά μας είναι πολλά. Βασικό μας αίτημα είναι ο πολιτικός γάμος, η κατάργηση του ν. 347 και η επέκταση του ν. 947 που είναι ο αντιρατσιστικό νόμος, πράγμα που έχει ήδη συμβεί στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα και δυστυχώς η Ελλάδα δεν τον έχει συμπεριλάβει.»

To Γραφείο Τύπου