Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/07/2005

Συνάντηση ΣΥΝ με Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος μαζί με τον Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνο για την εργατική πολιτική του κόμματος, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας Μεταξία Στεκουλέα και τον Γενικό Γραμματέα Θάνο Βασιλόπουλο με αφορμή το Νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ωράριο των καταστημάτων.

Μετά τη συνάντηση ο Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε ότι ο ΣΥΝ διαφωνεί με την προωθούμενη από την κυβέρνηση διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, γιατί θα κλείσουν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα αυξηθεί η ανεργία. Γιατί ενισχύονται με αυτό τον τρόπο οι πολυεθνικές και θίγονται οι πολίτες-καταναλωτές λόγω της συνεπακόλουθης αύξησης των τιμών των προϊόντων και της ακρίβειας. Γιατί οδηγεί σε μεγαλύτερη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και της οικογενειακής ζωής των εργαζομένων στο εμπόριο. Γιατί στους πολίτες δεν λείπουν οι ώρες για να ψωνίσουν αλλά τα ΧΡΉΜΑΤΑ. Γιατί το ωράριο στο εμπόριο είναι κατοχυρωμένο με συλλογική σύμβαση εργασίας και είναι αντισυνταγματική η αλλαγή του περιεχομένου της με νόμο.

Ο Αλέκος Αλαβάνος εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη του ΣΥΝ στους αγώνες της Ομοσπονδίας των εργαζομένων για την αποτροπή της διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και ανέφερε ότι ο ΣΥΝ θα πάρει πολιτικές και νομικές πρωτοβουλίες σ΄ αυτή την κατεύθυνση.

Η Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας των εργαζομένων δήλωσαν ότι με κινηματικές και νομικές πρωτοβουλίες θα ακυρώσουν σαν πράξη τον αντισυνταγματικό Νόμο εφόσον τελικά ψηφιστεί αυτό το Νομοσχέδιο.

To Γραφείο Τύπου