Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/07/2005

Το κύμα ιδιωτικοποιήσεων παραδίδει τη χώρα στο έλεος των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και υποθηκεύει το μέλλον του ελληνικού λαού

Δήλωση του Π.Λαφαζάνη, μέλους Π.Γ. και υπεύθ. για την  Οικονομική & Κοινωνική Πολιτικής του ΣΥΝ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος για την Oικονομική και Kοινωνική Πολιτική του ΣΥΝ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για την «επιτυχία» της πώλησης νέου πακέτου μετοχών του ΟΠΑΠ , θυμίζουν έντονα τα έργα και τις ημέρες του χρηματιστηριακού «φρενοκομείου» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, τότε, ως αντιπολίτευση, αποδοκίμαζε η ΝΔ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας ως φάρσα την ίδια τραγική ιστορία, εμφανίζει την αρπακτικότητα των ιδιωτών επενδυτών για νέα απίστευτα κέρδη από τη μονοπωλιακή εκμετάλλευση του τζόγου στη χώρα μας, ως κριτήριο επιτυχίας της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής.

Καταγγέλλουμε το νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων που, ενόψει και της δημοσιονομικής «μαύρης τρύπας», έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ (ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΑΤΕ, Εμπορική, ΔΕΠΑ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΟΛΠ κλπ.), με τη σιωπή και τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ.

Ο δρόμος αυτών των ιδιωτικοποιήσεων πάει να δώσει τη χαριστική βολή σε όλες τις κερδοφόρες, στρατηγικής σημασίας, δημόσιες επιχειρήσεις. Παραδίδει ακόμα περισσότερο τη χώρα στο έλεος των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Υποθηκεύει το μέλλον του ελληνικού λαού, ενώ θα έχει ως συνέπεια ένα νέο κύμα ακόμα αγριότερων αντεργατικών μέτρων και ρυθμίσεων.

Η νεοφιλελεύθερη συνταγογραφία της κυβέρνησης μπορεί να προκαλεί ιαχές ενθουσιασμού στην επιχειρηματική ολιγαρχία, αλλά αποτελεί για τον ελληνικό λαό έναν πραγματικό κοινωνικό εφιάλτη.»

To Γραφείο Τύπου