Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/04/2007

Σχόλιο Ν. Βούτση με αφορμή τις δημοσκοπήσεις στη ΝΕΤ-radio

Ο Ν.Βούτσης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΣΥΝ, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8 (στην κα Ευαγγελία Μπαλτατζή) σημείωσε τα παρακάτω με αφορμή τις δημοσκοπήσεις, σχετικά με την κεντρική κατεύθυνση της πολιτικής του κόμματος αυτή την περίοδο:

«Επιλέγουμε ως ηγεσία του ΣΥΝ μια στάση συνεχούς παρέμβασης στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι. Θέλουμε να αποκαταστήσουμε ένα στοιχείο στο οποίο πάσχει μέχρι τώρα, αλλά κυρίως τους τελευταίους καιρούς της μεγάλης κυριαρχίας του δικομματισμού, η δημοκρατία μας. Είναι η συνάφεια, η αντιστοίχιση, όπως λέμε εμείς, των κοινωνικών με τις πολιτικές διεργασίες.

Διαμεσολαβούν παραμορφωτικά τα μίντια και μια σειρά άλλοι παράγοντες της επιρροής των συστημάτων επικοινωνίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που εξαφανίζουν ως πολιτική επίπτωση και διεργασία π.χ. την επιρροή του φοιτητικού κινήματος, του εργατικού κινήματος, των ευρωπαϊκών εξελίξεων, των διεργασιών στη Λατινική Αμερική, ή το πορτοφόλι και «την τσέπη» της καθημερινότητας του πολίτη Όλα αυτά που μπορεί κανείς να τα ονομάσει  διεργασίες και αλλαγές στην κοινωνία ή στις διεθνείς εξελίξεις κάπου εξαφανίζονται και αναδεικνύεται ψευδεπίγραφα μία σύγκρουση δικομματικών πολιτικών, σα να είναι  εικονική πραγματικότητα σε βίντεο γκέιμ των παιδιών μας!

Αυτό θέλουμε και αυτό προσπαθούμε να άρουμε. Να αποκαλύψουμε την αναντιστοιχία ανάμεσα στις κοινωνικές διεργασίες και τα «θέλω», που δημιουργούνται μέσα στις κοινωνικές αντιστάσεις και διαφοροποιήσεις, τις απαιτήσεις και τις ανάγκες μας, από αυτό που τελικά αποτυπώνεται πολιτικά και εκλογικά.

Άρα να υπενθυμίζουμε συνεχώς στον κόσμο, δια της παρουσίας μας στα κινήματα και με το λόγο μας μέσα στη Βουλή,  με τις δημοσιεύσεις μας,  τις ιδεολογικές αντιπαραθέσεις σαν αυτή που γίνεται τώρα για το σχολικό βιβλίο, να υπενθυμίζουμε στον κόσμο, ότι, «κοίταξε αυτά που λες όλη την τετραετία και συμπάσχεις με την εκάστοτε αριστερή αντιπολίτευση, όταν πάμε  και προς στις εκλογές και την πολιτική αποτύπωση των δυνάμεων να κάνεις εκλογική επιλογή προς τα αριστερά».

Κύριο μέλημά μας λοιπόν, σε αυτή την φάση και κύρια πολιτική κατεύθυνση του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι με κάθε τρόπο να αντισταθούμε στην περιθωριοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής αριστεράς, να αποκαλύψουμε τις ψευδεπίγραφες αντιπαραθέσεις του συναινετικού δικομματισμού, να αντιστοιχηθούν , επιτέλους, οι κοινωνικές διεργασίες με σοβαρές πολιτικές ανακατατάξεις προς τα «αριστερά» στις προσεχείς εκλογές.»

To Γραφείο Τύπου