Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/04/2007

Δήλωση Π. Λαφαζάνη σχετικά με τις ομιλίες του Υπ. Οικονομίας, κ.Αλογοσκούφη, σε ΗΠΑ και Αυστραλία

Ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις ομιλίες του Υπ. Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη στις ΗΠΑ και σήμερα στην Αυστραλία, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης με τις επαφές και τις ομιλίες του κυρίως στις ΗΠΑ αλλά και σήμερα στην Αυστραλία, εμφανίζεται ως ο κατεξοχήν εκφραστής του ακραίου αμερικάνικου νεοφιλελεύθερου μοντέλου, το οποίο ακολουθεί πιστά με την οικονομική πολιτική της η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης, θυμίζοντας εποχές της δεκαετίας του ʼ50, πρόβαλε στις ΗΠΑ και την Αυστραλία τη χώρα μας ως κατεξοχήν «μπανανία» και ως «Ελ Ντοράντο» για το ξένο κεφάλαιο στην περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.

Είναι εξωφρενικό ότι ο κ. Γ. Αλογοσκούφης, στο όνομα της προσέλκυσης αμερικάνικων επενδύσεων πρόβαλε ως μεγάλα, δήθεν κυβερνητικά επιτεύγματα τις πολιτικές των γενικών ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας, της φορολογικής ασυλίας των επιχειρηματικών ομίλων και της παράδοσης της χώρας στο ξένο πολυεθνικό κεφάλαιο.

Το μόνο που ο κ. Γ. Αλογοσκούφης λησμόνησε να εκθειάσει στα ακροατήριά του, στις ΗΠΑ και την Αυστραλία, είναι την έκδοση από το δημόσιο των «δομημένων» ομολόγων καταλήστευσης των ασφαλιστικών ταμείων ως πρόσθετο στοιχείο προσαρμογής της χώρας μας στις μεθοδεύσεις των διεθνών κεφαλαιαγορών».

To Γραφείο Τύπου