Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/04/2007

Δήλωση Δ. Στρατούλη σχετικά με τη συνέντευξη του κύριου Αλογοσκούφη αλλά και με συγκρότηση από τον Υπουργό Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδη επιτροπής επεξεργασίας νέου πλαισίου αξιοποίησης της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων.

Σχετικά με τη συνέντευξη του κύριου Αλογοσκούφη αλλά και με συγκρότηση από τον Υπουργό Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδη επιτροπής επεξεργασίας νέου πλαισίου αξιοποίησης της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

«Ο κύριος Αλογοσκούφης για άλλη μία φορά σήμερα επιχείρησε να καλύψει και να συγκαλύψει το μεγάλο σκάνδαλο της λεηλασίας των αποθεματικών της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης με τα «δομημένα» ομόλογα. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση επιχειρεί φυγή προς τα εμπρός με δήθεν «θεσμική» αντεπίθεση συγκροτώντας μετά από απόφαση του Σ. Τσιτουρίδη επιτροπή από αποκλειστικά κυβερνητικά στελέχη για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου αξιοποίησης της περιουσίας των ασφαλισμένων.

Με αυτόν όμως τον τρόπο το μόνο που κάνει είναι μια τρίπλα στον εαυτό της, αφού δεν είναι δυνατόν να αποφύγει τις απαντήσεις για το ποιοι έχουν τις πολιτικές ευθύνες για το μεγάλο φαγοπότι που στήθηκε σε βάρος της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, για το ποιος το έστησε, για το ποιοι κέρδισαν και πόσα, για το πώς αυτοί που κέρδισαν το ανταπέδωσαν σʼ αυτούς που τους το επέτρεψαν και το πώς ως κυβέρνηση θα γυρίσει πίσω στους ασφαλισμένους τα κλεμμένα. Και ο Κύριος Αλογοσκούφης σήμερα - παρά την φαινομενική άνεσή του - δεν απάντησε σε κανένα από αυτά τα ερωτήματα.

Ο ΣΥΝ καλεί τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, τις οργανώσεις και τα συνδικάτα τους σε μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις, για να μπει επιτέλους ένα τέλος στη διαχρονική καταλήστευση της περιουσίας της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης από τις κυβερνήσεις, από τους Χρηματιστές, από τους Τραπεζίτες, αλλά και από τις επιχειρήσεις που συστηματικά εισφοροδιαφεύγουν και εισφοροκλέπτουν. Για να καλυφτούν οι ζημιές των ασφαλιστικών ταμείων. Για να αξιοποιούνται τα αποθεματικά τους με ασφάλεια, διαφάνεια και έλεγχο. Για να αυξηθούν δραστικά οι εξευτελιστικές συντάξεις. Για να μπορούν κάποτε να πάρουν συντάξεις και οι νέοι και οι νέες που σήμερα είτε είναι άνεργοι είτε είναι εργαζόμενοι των 600 ευρώ χωρίς ασφάλιση.

Ως εδώ. Φτάνει πια με τα τρωκτικά που με την ανοχή των κυβερνήσεων κάνουν ριφιφί στον κουμπαρά των εργαζομένων και κατατρώγουν το παρόν και το μέλλον των ασφαλισμένων και των παιδιών τους».

To Γραφείο Τύπου