Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/04/2007

Δήλωση Δ. Στρατούλη σχετικά με την τροπολογία για το διορισμό διοικήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία

Σχετικά με την τροπολογία για το διορισμό διοικήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

«Με την τροπολογία αυτή η κυβέρνηση επιδιώκει να αλλάξει την ατζέντα συζήτησης από το μεγάλο σκάνδαλο της αγοράς των δομημένων ομολόγων από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Παρά τις κυβερνητικές τυμπανοκρουσίες, από το νέο τρόπο επιλογής διοικήσεων εξαιρούνται το ΙΚΑ, ο ΟΓΑ και ο ΟΑΕΕ που είναι τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας και καλύπτουν το 80% των ασφαλισμένων, στα οποία ουσιαστικά οι Διοικητές θα διορίζονται από την κυβερνητική πλειοψηφία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Μάλιστα, σε σχέση με τον ΟΑΕΕ έχουμε και πισωγύρισμα, αφού μέχρι τώρα ο Διοικητής του οριζόταν ουσιαστικά με ευθύνη των φορέων των ασφαλισμένων που συμμετείχαν στη Διοίκησή του.

Όσον αφορά την επιτροπή που συγκροτείται, για να επιλέγει τους διοικητές των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων, η συμμετοχή σʼ αυτή των εκπροσώπων των συνδικάτων θα είναι διακοσμητική, αφού οι εκπρόσωποι της Τράπεζας της Ελλάδας και της Επιτροπής κεφαλαιαγοράς θα έχουν δικαίωμα VETO.     

O ΣΥΝ απορρίπτει αυτή την κυβερνητική τροπολογία και επιμένει στην πρότασή του, ότι οι Διοικητές όλων των ασφαλιστικών ταμείων θα πρέπει να επιλέγονται από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής με πλειοψηφία 3/5 και με τη συναίνεση των αντίστοιχων συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων και συνταξιούχων».

To Γραφείο Τύπου