Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/04/2007

Περιοδεία αντιπροσωπείας ΣΥΝ στη Σαντορίνη για το ατύχημα του Sea Diamond

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ αποτελούμενη από το Μ. Παπαγιαννάκη, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνο για την περιβαλλοντική πολιτική του κόμματος, και Ν. Συρμαλένιο, μέλος της ΚΠΕ και Νομαρχιακό Σύμβουλο Κυκλάδων, βρίσκεται στη Σαντορίνη για μια απευθείας ενημέρωση από τους τοπικούς φορείς για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά το ναυάγιο του Sea Diamond.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ συμμετείχε σε σύσκεψη τοπικών φορέων στο Δημαρχείο της Σαντορίνης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος και ο Aντιδήμαρχος της Σαντορίνης, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Οίας-Θηρασίας, ο Έπαρχος, ο Πρόεδρος των πλοιάρχων Σαντορίνης, ο Πρόεδρος των ξενοδόχων Σαντορίνης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Σαντορίνης, κ.α.

Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε αναλυτικά από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους φορείς της Σαντορίνης για την κατάσταση που  υπάρχει σήμερα μετά το ατύχημα του Sea Diamond. Το στοιχείο που αναδεικνύεται είναι ότι όλοι οι φορείς της Σαντορίνης είναι ενωμένοι πάνω σε δύο στόχους: Την άμεση απάντληση των καυσίμων του βυθισμένου κρουαζιερόπλοιου και των όποιων χημικών ρυπογόνων ουσιών και την μετέπειτα ανέλκυση του πλοίου.

Επίσης, συζητήθηκε το πώς μπορούν να διεκδικηθούν και να υλοποιηθούν αυτοί οι στόχοι και ειπώθηκαν προτάσεις αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σημαντικό στοιχείο πίεσης αποτελεί η πρόταση του ΣΥΝ για ακρόαση των φορέων του νησιού από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, οι οποίοι ζητούν την πραγματοποίηση των παραπάνω στόχων και διεκδικούν να αποκατασταθεί πλήρως η προηγούμενη κατάσταση της Καλντέρας. Επίσης η αξιοποίηση των ελλήνων ευρωβουλευτών για χρηματοδοτήσεις που αφορούν στους παραπάνω στόχους.

Οι φορείς της Σαντορίνης είναι διατεθειμένοι να αγωνιστούν για την πλήρη επίτευξη των παραπάνω στόχων ακόμα κι όταν τα φώτα της δημοσιότητας σβήσουν.

To Γραφείο Τύπου