Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/04/2007

Δήλωση Π.Λαφαζάνη για την ομιλία Καραμανλή στην ΚΕ της ΟΝΝΕΔ

O Παν. Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή στην ΚΕ της ΟΝΝΕΔ, τόνισε τα εξής:

«Ο κ. Κ. Καραμανλής έσπασε μετά από καιρό τη σιωπή του για το σκάνδαλο των «δομημένων» ομολόγων, μόνο και μόνο για να συνεχίσει την επιχείρηση κάλυψης και συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών, που έχουν αναλάβει οι κ.κ. Γ. Αλογοσκούφης και Σ. Τσιτουρίδης.

Η προτροπή του κ. πρωθυπουργού προς τα Ταμεία να διεκδικήσουν δικαστικά τις ζημιές τους, παραπέμπει στο «πηγαίνετε στον εισαγγελέα» που κατά κόρον χρησιμοποιούσε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τα μεγάλα ερωτήματα για την καταλήστευση των ταμείων από Τράπεζες και επιτήδειους μεσάζοντες, όχι μόνον παραμένουν αναπάντητα, αλλά και εκθέτουν μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση, αντί να στέλνει τα ταμεία στον εισαγγελέα,  οφείλει να τα αποζημιώσει άμεσα, στο ακέραιο και εντόκως για τη λεηλασία που με δική της ευθύνη υπέστησαν.

Η πρόκληση προς τον κ. πρωθυπουργό είναι να αποδεχθεί άμεσα τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για να χυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο φως στο σκάνδαλο των «δομημένων»ομολόγων και στη διαχρονική καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων.

Τέλος, οι αναφορές του κ. πρωθυπουργού στη συνέχιση των αντικοινωνικών μεταρρυθμίσεων και τον αντιδραστικό Νόμο-πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, το μόνο που προετοιμάζουν για τη νεολαία είναι ένα εφιαλτικό μέλλον εκπαιδευτικής υποβάθμισης, εμπορευματοποίησης της παιδείας, ανεργίας, ελαστικών σχέσεων εργασίας και διαρκούς ανασφάλειας.»

To Γραφείο Τύπου