Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/04/2007

Συνέντευξη Δ.Παπαδημούλη στη ΝΕΤ

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης μιλώντας σήμερα στην Τηλεόραση της ΝΕΤ (Κ. Ζούλα) για το σκάνδαλο των ομολόγων και τη βύθιση του Sera Diamond, τόνισε μεταξύ άλλων:

Για τα ομόλογα

«Για το καραμπινάτο σκάνδαλο των ομολόγων υπάρχουν μεγάλες πολιτικές ευθύνες σε κορυφαίους υπουργούς. Αυτοί επέλεξαν τις «ανίδεες» διοικήσεις. Αυτοί δεν έλεγξαν, ως όφειλαν, του «άπληστους χρηματιστές» , την περίφημη παρέα του ΄93 που ακόμη και ο φιλοκυβερνητικός τύπος αποκαλεί «γαλάζια λαμόγια».

Η επιχείρηση συγκάλυψης που ενορχηστρώνει ο κ. Αλογοσκούφης, μετά από εντολή του πρωθυπουργού, δεν θα περάσει. Ο κ. Καραμανλής υποσχέθηκε καταπολέμηση της διαφθοράς και η διαφθορά ζει και βασιλεύει. Τολμά να βάζει χέρι και στα «άγια των αγίων», τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο πρωθυπουργός έχει σοβαρές ευθύνες, δεν μπορεί να το παίζει Λουδοβίκος. Η δε κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να ξεχάσει για τα καλά τα σχέδιά της για το ασφαλιστικό, με αύξηση ορίων ηλικίας και μείωση συντάξεων.»

Για το Sea Diamond

«Ο κ. Κεφαλογιάννης είναι πλήρως ακατάλληλος για το χειρισμό της υπόθεσης. Λειτουργεί ως τοποτηρητής των εφοπλιστών. Έσπευσε να πανηγυρίσει με παντελώς άστοχες δηλώσεις. Αδιαφόρησε για το ενδεχόμενο βύθισης του πλοίου που όλα δείχνουν ότι επιθυμούσε ο ιδιοκτήτης. Δεν ενδιαφέρθηκε για την άμεση απάντληση των καυσίμων λιπαντικών και τοξικών ουσιών. Δεν αξιοποιεί τη δυνατότητα κοινοτικής συνδρομής την οποία έσπευσε να προσφέρει, αρκεί να ζητηθεί, ο έλληνας επίτροπος κ. Δήμας. Η συνεχιζόμενη καθυστέρηση απάντλησης του πετρελαίου δέκα ημέρες μετά τη βύθιση του Sea Diamond, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους και για το περιβάλλον και για τον ελληνικό τουρισμό.»

To Γραφείο Τύπου