Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/07/2005

Επίσκεψη του Αλέκου Αλαβάνου στα μαγαζιά των Εξαρχείων, με αφορμή την ψήφιση του Νομοσχεδίου για το ωράριο των καταστημάτων από το θερινό Τμήμα της Βουλής

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνος, επισκέφθηκε σήμερα τα μαγαζιά των Εξαρχείων, με αφορμή την ψήφιση του Νομοσχεδίου για το ωράριο των καταστημάτων από το θερινό Τμήμα της Βουλής.

Κατά την επίσκεψη, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Σήμερα ψηφίζεται στη βουλή το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων. Η εμπειρία, όμως, δείχνει ότι θα πάμε σε μια διπλή νομιμότητα. Ουσιαστικά η κυβέρνηση ωθεί τα πράγματα σε δυαδική νομιμότητα, δηλαδή, τον νόμο της βουλής, ο οποίος είναι αντισυνταγματικός από τη μια και από την άλλη αυτό που προβλέπουν οι κλαδικές συμβάσεις, οι εθνικές συμβάσεις, οι τοπικές συμβάσεις και συμφωνίες που έχουν κάνει οι εμποροϋπάλληλοι και όλοι οι φορείς των εμπόρων και οι οποίες προβλέπουν ένα ωράριο όπως ήταν μέχρι τώρα. Πιστεύω ότι θα ισχύσει το δεύτερο διότι η κοινωνία πάντα απορρίπτει τα μέτρα εκείνα τα οποία ικανοποιούν τις ανάγκες ελαχίστων, των μεγάλων πολυεθνικών και, αντίθετα, καταπιέζουν τους πολλούς, δηλαδή τις γυναίκες μανάδες που είναι μικρομαγαζοτόρισες ή υπάλληλοι, τους εμποροϋπάλληλους, τους μικρούς μαγαζάτορες, όλον αυτόν τον κόσμο της εργασίας.

Ο ΣΥΝ τι θα κάνει από δω και πέρα για να σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους

Ο ΣΥΝ θα στηρίξει τις προσπάθειες που κάνουν οι μικρομεσαίοι και οι εμποροϋπάλληλοι και θα συνεχίσουν να κάνουν και τον Σεπτέμβριο: Στην πράξη να εφαρμοστεί άλλος νόμος από αυτόν που αποφάσισε η βουλή. Δηλαδή, οι συμφωνίες που έχουν κάνει μεταξύ τους, οι οποίες έχουν και συνταγματική βάση.

To Γραφείο Τύπου