Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/04/2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

Εικόνα κατάρρευσης των δημόσιων νοσοκομείων παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, λόγω της μη καταβολής  δεδουλευμένων εφημερίων στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ είχε όλο το χρόνο να συνεργαστεί με την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών γιατρών, προτίμησε να ψηφίσει τον Ιανουάριο μονομερώς τροπολογία, ώστε να μεταθέσει τις αναγκαίες ρυθμίσεις για το εξοντωτικό ωράριο απασχόλησης των γιατρών στο άγνωστο μέλλον, διαιωνίζοντας τις απάνθρωπες συνθήκες. Έτσι επιβάλλει η κυβέρνηση τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της στα νοσοκομεία για μείωση του κόστους λειτουργίας με τη  εγκατάλειψη του Δημόσιου Συστήματος  Υγείας-Πρόνοιας.

Όπως είχε επισημάνει ο ΣΥΝ, η τροπολογία Αβραμόπουλου βρίσκονταν στον αέρα από άποψη συνταγματικότητας. Τελικά αποδείχτηκε ότι πάσχει και από έλλειψη αναδρομικότητας.

Ο ΣΥΝ, με γνώμονα τόσο το συμφέρον των πολιτών όσο και των εργαζομένων στο χώρο του δημόσιου νοσοκομείου, στηρίζει τις δίκαιες κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών με όποια μορφή επιλέγουν οι Ενώσεις τους ως πλέον πρόσφορη.

Καλεί τον Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο να πάψει να περιέρχεται σε εγκαίνια και κοσμοπολίτικες δεξιώσεις για επικοινωνιακούς λόγους και να κάνει τουλάχιστο κάτι  χειροπιαστό στη θητεία του ως Υπουργός Υγείας. Να καταρτίσει από κοινού με τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς τη νέα κλαδική σύμβαση εργασίας.

Τμήμα Υγείας