Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/04/2007

Δήλωση Π. Λαφαζάνη για την ομιλία του κ. Κ .Καραμανλή στο 2o Διετές Συμπόσιο Κεφαλαιαγορών, Επενδύσεων, Ενέργειας και Ναυτιλίας που διοργανώνει το Cass Business School του Πανεπιστημίου CITY του Λονδίνου

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Κ. Καραμανλή στο Δεύτερο Διετές Συμπόσιο Κεφαλαιαγορών, Επενδύσεων, Ενέργειας και Ναυτιλίας που διοργανώνει το Cass Business School του Πανεπιστημίου CITY του Λονδίνου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η σημερινή ομιλία του κ. Κ. Καραμανλή είναι βέβαιο ότι προκάλεσε ρίγη ενθουσιασμού στις χρηματοοικονομικές και ναυτιλιακές «παρέες» του Λονδίνου, αλλά βαθύτατη ανησυχία στους εργαζόμενους, και ιδιαίτερα τη νεολαία, για το μέλλον τους.

Ο κ. Κ. Καραμανλής έκανε σαφές με τον πλέον απροσχημάτιστο τρόπο ότι η πολιτική που εφαρμόζει και προτίθεται να κλιμακώσει, στο όνομα των «μεταρρυθμίσεων», διακατέχεται από έναν και μόνο στόχο:

Να μετατρέψει ακόμα περισσότερο τη χώρα σε «παράδεισο» γενικής ασυλίας για το εγχώριο και κυρίως το ξένο κεφάλαιο, πρώτα απʼ όλα στον χρηματοπιστωτικό, τον ναυτιλιακό και τον ενεργειακό τομέα.

Μια κυβέρνηση, όμως, που φτάνει στο σημείο να χαρίζει στους εφοπλιστές ακόμα και τις ασφαλιστικές εισφορές και επιδιώκει πάση θυσία τα εύσημα των χρηματοοικονομικών κύκλων του Λονδίνου, είναι φυσικό να εισπράττει με τις επιλογές της ναυτικές τραγωδίες, όπως αυτή του Sea Diamond και σκάνδαλα τύπου «δομημένων ομολόγων».

To Γραφείο Τύπου