Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/04/2007

Δήλωση Ε.Αποστόλου με αφορμή τη σύμπραξη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τη συγκρότηση Προεδρείου στην ΤΕΔΚ Εύβοιας

Ο Ευάγγελος Αποστόλου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για θέματα Αυτοδιοίκησης και πρώην βουλευτής Εύβοιας, με αφορμή τη σύμπραξη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τη συγκρότηση Προεδρείου στην ΤΕΔΚ Εύβοιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρʼ ότι τα αποτελέσματα των εκλογών στην Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Εύβοιας (ΤΕΔΚΕ) έδωσαν σαφές μήνυμα απεγκλωβισμού της Αυτοδιοίκησης από την αιχμαλωσία του δικομματισμού, αφού για πρώτη φορά δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για συγκρότηση ενός διαπαραταξιακού προεδρείου, εν τούτοις οι παρατάξεις που στηρίχτηκαν από τα δύο μεγάλα κόμματα απέκλεισαν τη συμμετοχή της τρίτης, της «Ανεξάρτητης Κίνησης».

Μάλιστα δε, οι δυνάμεις του τοπικού ΠΑΣΟΚ, που πριν τις εκλογές της ΤΕΔΚΕ, θέλοντας να πολεμήσουν την «Ανεξάρτητη Κίνηση», κραύγαζαν για «ουρά της επάρατης δεξιάς» και «στημένο σκηνικό», μπροστά στη νομή της εξουσίας κατάπιαν τη γλώσσα τους και συμφώνησαν σε εναλλασσόμενο δικομματικό προεδρείο.

Φαίνεται ότι όταν η ΝΔ βάζει πλάτη για να αναρριχηθούν στην εξουσία οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, τότε δεν είναι ούτε «επάρατη», ούτε «δεξιά».

To Γραφείο Τύπου