Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/07/2005

Αλ.Αλαβάνος: "Εξαιρετικά σημαντικό να λυθεί το Παλαιστινιακό"

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ με τον Πρέσβη του Ισραήλ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη του Ισραήλ, κ. Ραμ Αβιράμ. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική του κόμματος Πάνος Τριγάζης και η υπεύθυνη του Τμήματος εξωτερικής πολιτικής και μέλος της ΚΠΕ Αλίκη Παπαδομιχελάκη.

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΥΝ ο Αλ. Αλαβάνος δήλωσε:

«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Πρεσβευτή του Ισραήλ για την κατάσταση στην περιοχή και ιδιαίτερα για την εκκένωση της Λωρίδας της Γάζας, που θα μπορούσε να συμβάλλει σε θετικές εξελίξεις στην περιοχή, αν συνοδευτεί με συνολική λύση του Παλαιστινιακού. Για μας είναι εξαιρετικά σημαντικό να λυθεί το πρόβλημα-κλειδί της περιοχής, το Παλαιστινιακό και το πρόβλημα της Ιερουσαλήμ, με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ, διότι έτσι θα φύγει ένα μεγάλο φορτίο που συμβάλλει σε μια ένταση που δεν περιορίζεται πια στην περιοχή της Μ. Ανατολής. Όπως βλέπουμε οι συνέπειές της εκδηλώνονται και στον ευρωπαϊκό χώρο με αυτό τον ακραίο τρόπο της τρομοκρατίας τον οποίο όλοι βέβαια καταδικάζουμε.»

Απαντώντας σε ερώτηση για τις χθεσινές βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο ο Αλ.Αλαβάνος τόνισε:

«Νομίζω ότι η ΕΕ πρέπει να καταλάβει πάρα πολύ καλά, ότι η ασφάλεια των πολιτών, που έχει ύψιστη σημασία, δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με μέτρα περιορισμού των ατομικών ελευθεριών και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, αλλά με τη δημιουργία εμπιστοσύνης ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης- το χριστιανικό λεγόμενο κόσμο- και στις μουσουλμανικές χώρες. Η επίλυση, επομένως, προβλημάτων όπως το παλαιστινιακό και το ιρακινό, θα συντελέσει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό και στη στήριξη της ασφάλειας των πολιτών της Ευρώπης.»

Ο Πρέσβης του Ισραήλ, ανέφερε ότι «περνάμε όλοι σε όλο τον κόσμο μια δύσκολη εποχή, και ενώνοντας τις δυνάμεις μας πιστεύω πως θα φτάσουμε σε μια λύση δημοκρατική και ειρηνική για όλους μας.»

To Γραφείο Τύπου